Ким като Мерилин Монро

Ким Кардашиян се вмъкна в много рискована визия за нова...

Везенков ще премине в Торонто

Александър Везенков ще премине от Сакраменто Кингс в...

Дигитална платформа прави концерти на живо на родни банди

отпечатай новината

20.03.2020 17:42 | Видян 922 пъти

Дигитална платформа прави концерти на живо на родни банди

По-малко от две седмици след обявяването на извънредно положение и падането на всички концерти на живо, уеб платформа и фирма за озвучителна техника се обединиха със стрийминг партньор, и стартираха уникална инициатива, с която родни банди ще ни свирят на живо, докато ги гледаме от дивана. И то безплатно!

Инициативата е на портала URBO заедно с "Жокер Медия Ренталс" и streamer.bg. Концертите ще се излъчват на фейсбук страниците им, както и на страницата на всяка банда, която участва.

Първи гости на виртуалната сцена ще са рок бандата D2, които ще свирят на живо в продължение на час тази вечер. Събитието може да гледате онлайн от 21 до 22 часа безплатно. Митко Кърнев и момчетата му ще се включат от студио с квадратура 200 кв.м. Те ще бъдат обгрижвани от минимален на брой технически персонал при спазени всички норми за хигиена и дезинфекция наложени от Кризисния щаб и Правителството на Република България.

За всеки, който иска да подкрепи родните музиканти във време, в което нямат концерти и турнета, и приходите им са под въпрос, има възможност за закупуване на "виртуални билети“ от три ценови категории, които са своеобразно дарение към артистите.

Пропуските струват по 3, 10 или 50 лв и са достъпни на сайта на URBO.

Най-скъпият билет ще ви донесе и новият диск на D2. “Виртуалният билет” не е вход за концерта. Той е безплатен и може да се гледа от всеки, дори извън България.

„За нас ще е чест и удоволствие да открием тази прекрасна инициатива! Както повечето нормални и работещи българи, хората на изкуството също търпят огромни загуби. Ние отменихме 12 напълно разпродадени събития само през март, но сме напълно солидарни с предприетите от държавата мерки.

Нека след като всичко отмине, да обичаме и подкрепяме още повече българското, и да се забавляваме отново, както само ние българите си знаем. Вярвам, че нашето общество ще излезе много по-сплотено и силно от тази ситуация. Ще се радвам да се „видим” в петък!”, коментира китаристът на D2 Митко Кърнев.

Следващите планирани онлайн концерти са на група „Остава“ на 27 март от 21 часа, рапърът VenZy с банда на живо на 28 март от 20 часа. На 25 март пък любителите на театъра ще могат да гледат постановката „Атихрист“ от Емилиян Станев с Елена Петрова и Любомир Ковачев на Нов театър НДК. Тя ще се осъществи със съдействието на телевизия ММ и ще може да се гледа на сайта на медията. Всички онлайн излъчвания от тази инициатива ще са безплатни като част от инициативата #ЖивотВкъщи и #АзОставамВкъщи на URBO и Joker Media Rental.

Целта е да подкрепи заетостта на работещите в събитийната индустрия в този труден момент и да призове хората да останат по домовете си, но и да им даде възможност да се забавляват, като направи престоя по домовете малко по-лесен и интересен.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !