Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Наоми Кембъл поздрави Сенегал за борбата му с COVID-19

отпечатай новината

29.04.2020 15:25 | Видян 1257 пъти

Наоми Кембъл поздрави Сенегал за борбата му с COVID-19

Пандемията от коронавирус продължава да върлува в света и всяка една държава прилага собствени мерки, с които да ограничи разпространението на заразата. Повече от 1/3 от населението на планетата е поставено под някаква форма на изолация, а вече почти два месеца са затворени кина, театри, търговски центрове, училища и детски градини.

В най-големи герои се превърнаха медиците и хората на първа линия, които се опитват да спасят човешки животи. Те получиха подкрепа от всички, изразена чрез ръкопляскания и дарения. Борбата срещу COVID-19 в една страна хвана окото и на супермодела Наоми Кембъл.

Става въпрос за държавата Сенегал, която някак си успява да се справи със заразата много по-добре от най-развитите държави. Към днешна дата заразените с коронавирус там са 823 души, от които 9 са починали, а 296 са излекувани. Голяма заслуга за този успех имат именно лекарите, които работят денонощно, за да спасят населението.

Усилията им бяха забелязани и от Наоми Кембъл, която публикува видео в своя профил в Instagram, с което поздравява страната. „Тази история трябва да бъде чута. Без адекватен здравен бюджет, Сенегал е пример за ефективна борба срещу коронавируса в Африка. Тук 46,7% от населението живее в бедност, но лекарите черпят опити от битката си срещу ебола, за да победят и COVID-19“, пише звездата.

Кембъл сподели видео на телевизия Al Jazeera, в което се говори, че Сенегал разчита на бързи тестове и респиратори, направени на 3D принтери, с които да пребори заразата.

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !