Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Походът на Нейтън Купър към България

отпечатай новината

04.05.2020 14:42 | Видян 1234 пъти

Походът на Нейтън Купър към България

Приземява се на Балканите след скок с парашут от самолет, а още в първите му 24 часа по тези географски ширини жителите го посрещат с кило ракия и... обир във влак.

Такъв е пътят на фоторепортера Джордж към България в новия български филм „Останалото е пепел“. Нейтън Купър – американският актьор, който гледа през обектива на персонажа в заглавието, не се е приземявал у нас след падане от няколко стотици метри височина. Въпреки това признава – културният шок, който изживява той, е сходен с този на персонажа му. „Не знаех нищо за България, когато пристигнах тук. Срещите ни с българите и за мен, и за Джордж не бяха много лесни. Културите ни са доста различни, въпреки че си приличат много двете държави – САЩ и България. Тук например хората са много искрени и директни. Със същото впечатление остава и Джордж след запознанството си с българите“, призна пред „Монитор“ актьорът.

Именно фактът, че живее у нас от вече шест години и половина, той отчита като огромен плюс в разбирането на пътя на американския фоторепортер, изпратен в България, за да разучи банкера Атанас Буров. Парадоксално обаче това, че вече знае и говори езика ни пък е представлявало и най-голямото предизвикателство за него по време на снимачния процес. „Много е интересно, че той е главен герой, но не движи той действието, а винаги върви с една крачка назад заради езиковата бариера. За самия мен като актьор беше трудно, предвид че нямах много думи като инструмент и трябваше да работя повече с реакциите си. Това, докато се правя, че не разбирам български и се стремя да не реагирам на думите, изречени от останалите актьори. Всичко това изискваше много концентрация“, разказва Купър.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !