Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Ваня Щерева журира в конкурс за аудиосериали

отпечатай новината

05.05.2020 17:00 | Видян 1130 пъти

Ваня Щерева журира в конкурс за аудиосериали

Актрисата, певица и писателка Ваня Щерева ще се нагърби със сериозната задача да оценява най-добрите сценарии за аудиосериал у нас.

Това ще се случи в рамките на конкурса Storytel Studio, който ще излъчи двама победители. Те самите пък ще имат честта да работят рамо до рамо с Щерева и останалите от журито по довършването и издаването на проекта си.

Крайният срок за участие в състезанието е 29 май. До тогава участниците трябва да изпратят пилотен епизод от своя аудиосериал, който да дава поле за развитие на сюжета за още поне 10-11 серии.

„Важното е да има добра история. И както за книгите казват, че още първото изречение трябва да те хване, то тук изследванията посочват, че можеш да заковеш вниманието на слушателите в първите 30 секунди. След това, ако на тях им е интересно, те ще продължат да слушат. Ако не – ще преминат нататък“, обясни Щерева пред БНТ.

Близо месец преди крайния срок 20 автори вече са изпратили своите предложения за конкурса. Журито, в което влизат още създателя на първия български аудиосериал Богдан Русев и издателя от българския екип на Storytel – Ана Клисарска, ще излъчат двама победители до 30 юни.

Спечелилите писатели ще получат аванс от 3 000 лв. и договор за продуциране и разпространение от Storytel.

Междувременно стана ясно, че „До дъно“ е най-слушаният аудиосериал, дело на български автор, в момента. Гласа си назаем за историята дава популярният актьор Калин Врачански. Историята проследява пропадналия следовател Петър, който е изгубен дълбоко в мрежите на алкохолната зависимост. Загубил семейството, работата и репутацията си, той е на дъното. Внезапният опит на дъщеря му да се самоубие го изкарва от душевната летаргия, в която е потънал. И го кара да приеме работа, която не харесва, но от която се нуждае.

Автор на „До дъно“ е Анна Пеева.

Източник: Монитор
Снимка: БНТ

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !