Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Променят част от правилата на наградите Грами

отпечатай новината

12.06.2020 14:41 | Видян 1135 пъти

Променят част от правилата на наградите Грами

Организаторите на престижните музикални награди "Грами" обявиха, че затягат правилата за конфликт на интереси след обвиненията за нередности при номинациите.

Следващата церемония за обявяване на отличията ще се състои през януари 2021 г., както е планирано, въпреки че пандемията от новия коронавирус наложи промени в графиците на много културни събития.

Според новите правила, обявени от американската Национална звукозаписна академия, членовете на комисиите, които номинират артисти за "Грами", трябва да декларират предварително дали имат финансови, семейни или други обвързаности с номинираните. Ако не го сторят доброволно, ще бъдат изключвани от комисиите в бъдеще.

Обвиненията за нередности в процеса на номиниране за престижните музикални награди отправи през януари бившата изпълнителна директорка на академията Дебора Дуган. От академията отговориха, че твърденията й за лансиране на определени артисти от страна на членовете на комисиите са "категорично фалшиви, подвеждащи и неверни". По-късно Дуган бе уволнена.

Новите правила ще бъдат публикувани на сайта на академията.

Източник: Monitor
Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !