Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

7 сайта за почивки у нас предлагат лъжливи оферти

отпечатай новината

23.07.2020 10:43 | Видян 508 пъти

7 сайта за почивки у нас предлагат лъжливи оферти


Седем сайта за резервация на почивки у нас предлагат измамни оферти на своите клиенти, това показват данни от проверките на Европейската комисия, предаде Нова телевизия. Общият брой на инспектираните резервационни платформи е 20.

Според допълнителни данни при 352 проверки на сайтове из целия Европейски съюз (ЕС), нарушения са открити при 235. Сред най-честите измами са разлика в цените (32 % от случаите), неясна обща цена (30%), неналични промоции (20%), агресивни оферти (26%), ограничена информация (23%) и скрити отзиви от клиенти (21%).

Подобна неприятна изненада получава и семейството на Елена Гаджева. Те си резервират почивка във ваканционно селище Елените, която обаче крие редица скрити допълнителни такси. Една от тях е тази на използването на интернет - за услугата са им поискани 40 лв.дневно.

Проблеми е имало и с "безплатното" паркинг място - оказва се, че то всъщност струва 12 лв. на ден и такова ще бъде предоставено на гостите на комплекса само ако има места. Сред необявените такси е и тази за имуществени щети, която е в размер на 100 лв. Не е посочено и при какви условия се държат пари от депозита. Въпреки че онлайн изрично е посочено, че резервиралите могат да се възползват от безплатно анулиране, в крайна сметка на гостите се удържат 30 %, ако се откажат от почивката си. 

След сигнал на семейството придружаващите почивката разходи вече са видими и в общите условия на офертата в мрежата. "Това е абсурдно, за пръв път чувам за такса 40 лв. интернет. Обикновено у нас той е висококачествен, бърз и безплатен", коментира експертът от Института за анализи и оценки в туризма Константин Занков. 

Случаят стига и до Комисията за защита на потребителите (КЗП). Според контролните органи става дума за нелоялна търговска практика. "Макар грешките вече да са поправени, имаме основание да санкционираме този търговец", категоричен бе председателят на КЗП Димитър Маргаритов.

Експерти по онлайн резервации пък съветват да следим внимателно какво включват офертите. По време на 190-те проверки на контролните органи по морето у нас са установени едва 4-5 несъответствия.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !