Хотелът, който плаща на гостите, ако...

В Сингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това,...

Кимбо от улицата до UFC: Историята на...

Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една...

Кристофър Нолан спасява киното с Тенет

отпечатай новината

11.08.2020 13:05 | Видян 699 пъти

Кристофър Нолан спасява киното с Тенет

Дългоочакваният нов филм на режисьора Кристофър Нолан - "Тенет" ще се опита да спаси кино салоните и да вкара хората обратно вътре. Лентата с участието на Кент Брана и Майкъл Кейн е появи по киноекраните у нас на 26 август, обявиха българските разпространители на филма - "Александра Филмс". „Тенет“ ще се излъчва в два формата - 2D и IMAX 2D.

Премиерата у нас, както и в редица други европейски държави, всъщност ще изпревари тази в САЩ. Ситуацията около пандемията в Щатите все още затруднява масовото отваряне на киносалоните, поради което американската премиера на "Тенет" е предвидена за 3 септември и то не навсякъде, а в определени американски градове, пише Webcafe.

Освен, че ще можем да гледаме "Тенет" на голям екран преди американските зрители, преди това ще имаме възможност да подгреем с друг успешен филм на Нолан - "Генезис" (Inception). От "Александра Филмс" съобщиха още, че той ще може да бъде гледан в кината у нас от 12 до 25 август. С това се отбелязват 10 години от излизането на филма на голям екран.

В шпионския трилър участват звезди като Робърт Патинсън, Майкъл Кейн и Кенет Брана, Елизабет Дебики ("Вдовици"), Клеменс Пози (поредицата "Хари Потър"), Химеш Пател ("Вчера си е за вчера"). В главната роля е синът на двукратния носител на "Оскар" Дензъл Уошингтън - бившият футболист Джон Дейвид Уошингтън, нашумял през 2018-а с BlacKkKlansman на Спайк Лий.

"Тенет" е сниман на 70-милиметрова лента и с IMAX камери. Оператор е Хойте ван Хойтема, работил с Нолан и по предишните му два филма: фантастиката "Интерстелар" (2014) и историческия епос "Дюнкерк" (2017), а последно - миналогодишния "Към звездите" с Брад Пит. Сюжетът се пази в тайна и засега се изчерпва в едно изречение: "Таен агент получава задача да предотврати Трета световна война."

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !