Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Топ 10 на най-скъпите филми

отпечатай новината

01.09.2020 14:21 | Видян 3036 пъти

Топ 10 на най-скъпите филми

„Отмъстителите: Краят“ е най-големият печеливш в боксофиса, но е и на второ място сред заглавията, бръкнали най-дълбоко в джобовете на своите продуценти

Нужно ли е един филм да е високобюджетен, за да спечели симпатиите на зрителите? Самият термин „високобюджетен“ има доста различни измерения, особено когато погледнем през призмата на отделните географски ширини. У нас 3 милиона лева ни се струват много като средства за заснемането на дадена продукция. Отвъд Океана, разбира се, студиата работят с поне няколко нули зад въпросната тройка.

Най-големи суми Холивуд отделя за потенциалните си блокбъстъри. Звучи напълно логично – няма нужда да инвестираш стотици милиони в нещо, от което няма да си върнеш поне изразходените средства... камо ли да се разпишеш с печалба. Тенденцията показва, че най-дълбоко в джобовете на продуцентските компании бъркат големите поредици, чиито сюжети най-често са в сферата на фантастиката. Ето и кои са те:

10. „Междузвездни войни: Последните джедаи“

Последният филм с участието на покойната Кари Фишър също заема почетно място в настоящата класация. Това е предпоследният филм от настоящата трилогия, като за създаването му са били инвестирани 262 милиона долара. Въпреки че „Последните джедаи“ е може би отнай-оспорваният филм под щампата на „Междузвездни войни“, той също се радва на завиден зрителски интерес.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

128 филма, един фестивал

Няма коментари към тази новина !