12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Отбелязваме денят на София с фотоизложба

отпечатай новината

17.09.2020 13:24 | Видян 891 пъти

Отбелязваме денят на София с фотоизложба

Експозицията „Под небето на София“ се готви за турне извън България с първа спирка Балканите

Куполът на старата Централна минерална баня отвори врати специално за фотографската изложба „Под небето на София“ в навечерието на празника на столицата 17 септември. Съвместно с Регионалния исторически музей проектът „Етюд-и-те на София“ се бори за вниманието на столичани – дори на онези, които са изгубили очи за красотата на града им, за да им покаже неговото очарование от покривите на софийските сгради чак до подземните тунели на метрото.

Изложбата ни разхожда из емблематични централни пространства, припомня за великолепието на едни от най-ярките представители на софийската архитектура, но ни позволява и да надникнем през „тайните“ прозорчета да обиколим никому неизвестните тихи улички и да преоткрием непознатите лица на София. Ще преминаваме по дървени мостове, ще се покачим върху гордо извисяващите се софийски куполи и смирено клюмналите под тях керемидени покриви, изящните класически фасади от едно време и студените лица на социалистическите здания.

Ще се поразходим и през едни от най-оживените улици, съпроводени от камбанния звън и тиктакането на многобройните градски часовници, а компания през цялото време ще ни правят дружелюбно мяукащите улични котки. По някое време върху светофара ще пламне червен знак, цялото движение ще спре, часовниците ще престанат да тиктакат, котките ще замлъкнат и ние отново ще се озовем на същото място, откъдето сме тръгнали – там, под небето на любимата София.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !