Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Димитър Бербатов стана шампион на Англия

отпечатай новината

16.05.2009 17:00 | Видян 8857 пъти | Гласували 4

Димитър Бербатов стана шампион на Англия

Димитър Бербатов стана първият българин - шампион на Англия, след като неговия Манчестър Юнайтед спечели шампионската титла във Висшата лига за трета поредна година.

"Червените дяволи" завършиха при резултат 0:0 с Арсенал в предпоследния 37-ми кръг на Премиършип и си осигуриха купата с актив от 87 точки. Момчетата на Сър Алекс Фъргюсън не могат да бъдат застигнати от втория Ливърпул, който има 80 точки и утре гостува на Уест Бромич Албиън. Капитанът на националния ни отбор по футбол не се появи в игра в днешното дерби с тима от Северен Лондон.

Бербатов спечели днес най-големия трофей в своята кариера, след като вече имаше в актива си Купа на България с ЦСКА през 1999 година, две Купи на Лигата с Тотнъм и с Манчестър Юнайтед, както и трофей от Световното клубно първенство със сегашния си тим. Юношата на Пирин Благоеград може да се окичи с още по-голяма слава през този сезон, тъй като Манчестър Юнайтед играе срещу Барселона на 27 май във финала на Шампионската лига на "Стадио Олимпико" в Рим.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !