И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Мария Бакалова: България е страхотно място

отпечатай новината

21.12.2020 14:07 | Видян 2072 пъти

Мария Бакалова: България е страхотно място

Актрисата Мария Бакалова, чиято звезда в Холивуд изгря с продължението на сатиричната комедия "Борат", даде първото си интервю за българска медия след премиерата на филма.
В предаването "Преди обед" по бТВ бе излъчен разговора ѝ с Георги Тошев, в който те обсъдиха успеха, очакванията след него и новия живот.
"От една страна е кофти, защото заради пандемията ги няма всички неща, които логично се случват след премиера - партита, червени килими. От друга страна пък, аз много бих се притеснявала, ако някой ме разпознае на улицата, каже ми някоя реплика от филма. Не съм сигурна, че всеки би се зарадвал".
Очакваше ли, че филмът ще предизвика такъв интерес? - "Очаквах, че филмът ще бъде събитие, ще събере очите на много хора. Знаех, че ще предизвика особени реакции, защото според мен всички вече са уморени от тези безкрайни несправедливости - расовите, религиозните, половите. От друга страна, Саша Барън Коен си има своята аудитория, създадена още с първия филм, и не бях сигурна дали тя е готова да се откъсне от представата си."
Какво мислиш по въпроса с номинациите за Оскар?- "Не очаквах Саша да каже подобно нещо. Разтреперах се, разревах се като го чух. И сега ми е неудобно да говоря и да описвам как се чувствам - колко съм приповдигната, колко нереално е всичко. Обикновено човек като говори такива неща, му казват "Стига си летял в облаците". Не знам, надявам се всичко да е добре."
Гост на живо в студиото бе и нейният агент и ментор Юлиан Костов. Той стартира кариерата си в Лондон, въпреки че всички го разубеждават, че в света няма известен актьор, чиято фамилия да завършва на "ов" или "ова". Днес Костов играе в продукции на Нетфликс и британския Channel 4, а също така продуцира филми.
Той съобщава за кастинг през фейсбук профила си без да знае за каква продукция става дума. От България се откликват 60 момичета, а на кастинг се явяват общо от цял свят - 700. Сред тях е и Мария Бакалова.
Преди първите си проби самата Бакалова се е страхувала, че това е трафик на хора.
На въпроса "Кой те подкрепяше?" актрисата отговаря: "Родителите ми. Майка ми винаги е била зад гърба ми. Татко, може би като мъж, се страхуваше да не се разочаровам, да не си нараня сърцето и може би е предпочитал да се придържам към нещо по-сигурно."
Първото, което пише актрисата в профила си във Фейсбук е цитат на Мерилин Монро - "I am going to be a great movie star some day!" ("Ще стана велика кинозвезда някой ден"). Има обаче период на отдалечаване от мечтата.
"9-10 клас изтрих всички тези неща с Холивуд и започнах да се готвя за НАТФИЗ. Мислех, че няма как да стане с Холивуд, че трябва да се концентрирам върху европейски продукции, за да си разширя периметъра като актриса. Сама се бутах при Ларс фон Триер и Томас Винтенберг."
Америка освен това променя режима на актрисата.
"Когато учиш в НАТФИЗ пушиш много цигари, а тук никой не пуши, никой не яде червено месо. Като цяло животът им е много по-здравословен - хората на 40 и 50 години тук изглеждат като 20-годишни у нас и това не е заради операции."


А как се е променил животът ѝ от млада актриса от Бургас и София до световно събитие в киното. "Ами, има го басейна", шегува се Бакалова, визирайки вилата, в която в момента живее в Лос Анджелис заедно с екипа на филма. "Но това не е мое жилище. По никакъв начин не съм станала милионер, милиардер." Признава обаче, че е трудно изведнъж да се озовеш в позицията на световно известно лице. "Може би всяко начало е трудно, може би трябва да гледаме от положителната страна", допълва.
За опасността да се изгуби или да се уплаши, Бакалова заяви:
"Опасността да се изгубя е огромна и затова съм щастлива, че имам Юлиян Костов, който е мой продуцентски партньор, мой мениджър и ментор. Той пръв ми подаде ръка за идеята с този филм и изобщо за Холивуд. Надявам се да не се подхлъзна, но се страхувам. Хора сме, нали."
Преди около месец подписала с най-страхотната агенция в света "и сега са моето семейство", допълва актрисата. И на всички тези хора разчита да я върнат обратно, ако се "подхлъзне".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !