12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Я-Я на финала на Евровизия

отпечатай новината

28.01.2008 12:34 | Видян 3214 пъти | Гласували 1

Я-Я на финала на Евровизия

Дни след промоцията на второто си самостоятелно видео Я-Я може да се похвали и  с класирането си на финала на Евровизия. Стоян се представи с песента си „Sombero”, която ще бъде включена в първия албум на талантливия изпълнител. Песента се хареса не само на журито, но и на публиката в залата. Аудиторията в залата посрещна Стоян с бурни аплодисменти, помнейки го от първото му участие на Евровизия през 2005 година, когато малко не му достигна да се класира за финала и се нареди на четвърто място.
Я-Я е различен и уникален. Мелодията  на песните му е  повлияна от българския, циганския и  африканския фолклор. Ритмичният акомпанимент е съчетание от drum’ bass, soul  и hip hop похвати. В хармоничното отношение се чувства влиянието на поп-джаза като Кени Джи, Дейвид Сънборн. В допълнение към всичко това са и специфичните вокали, на странен езиков жаргон, които добавят към колорита на звученето. С две думи, това което прави Я-Я  може да се опише като съвременен етно-поп. Той е смесица от  джазов хулиган, цигански аристократ и африкански шаман.
Втория сингъл на Я-Я  "M.A.T.C." вече се завъртя в телевизионния и радио ефир. Видеото е дело на режисьора Магърдич Халваджиян   и  е пародия на абсурдите и е провокация към българската публика. В него Я-Я е шеф на банда, която извършва обири и краде абсурдни предмети.

 

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !