Отиде си главният редактор на в. 24...

На 55-годишна възраст внезапно почина главният редактор...

Нагледен урок по пътна безопасност...

Урок по пътна безопасност сред учениците в Благоевград,...

Безос слиза от директорския пост на Amazon

отпечатай новината

03.02.2021 11:45 | Видян 516 пъти

Безос слиза от директорския пост на Amazon

Собственикът и основател на Amazon Джеф Безос обяви, че ще се оттегли от поста на изпълнителен директор на компанията. В писмо до служителите Безос обяви, че през третото тримесечие на тази година ще освободи поста и ще стане изпълнителен председател на борда на директорите на Amazon.

Безос е категоричен, че това не е пенсиониране. Той иска да има повече време да може да се занимава и с другите си компании. Сред тях е конкурентът на SpaceX - Blue Origin. Безос също така има "Фонд за Земята", както и фонд за стартиращи компании. Освен това е собственик и на в. Washington Post.

Изпълнителен директор на Amazon ще стане Анди Джаси. Той работи в компанията от 1997 г., като е и ръководител на Amazon Web Services от самото ѝ създаване.

"Това пътешествие започна преди около 27 години. Amazon беше само идея и нямаше име. Въпросът, който най-често ме питаха по това време беше "Какво е интернет?" За щастие, не ми се е налагало да обяснявам от много време", споделя Безос.

Той казва, че днес за Amazon работят 1,3 млн. души по целия свят. Той им благодари за всичко и че за него е удоволствие да работи с тях.

"Amazon не може да е по-добре позиционирана за бъдещето", казва Безос. Той казва, че компанията се е превърнала в това, което е, защото не спира да изобретява нови неща, които първоначално са изглеждали странни, но след това са станали норма.

"Продължавайте да изобретявате и не се отчайвате, когато в началото идеята изглежда откачено. Помнете, че трябва да бродите. Оставете любопитството да е ваш компас. То остава Ден 1", казва още Безос.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !