Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Администрацията на Байдън да не „смърди“, ако се надява да рестартира преговорите: Северна Корея

отпечатай новината

16.03.2021 12:55 | Видян 734 пъти

Администрацията на Байдън да не „смърди“, ако се надява да рестартира преговорите: Северна Корея

Пхенян изпрати специално формулирано предупреждение към Вашингтон, като каза на администрацията на Байдън, че трябва да стъпва леко, ако е искрена за желанието да рестартира диалога, предаде RT.

„Използваме тази възможност, за да предупредим новата американска администрация, която усилено се опитва да излъчи прахообразна миризма в нашата земя“, заяви Ким Йо-джонг, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, в изявление, публикувано от държавните медии. „Ако иска да спи на спокойствие през следващите четири години, по-добре е да се въздържи да не предизвиква смрад на първата си стъпка.“

Цветното съобщение бе публикувано, след като администрацията на Байдън обяви, че опитите за връзка с Пхенян досега са били неуспешни. В понеделник прессекретарят на Белия дом Джен Псаки заяви, че администрацията на Байдън се е ангажирала да намали „риска от ескалация“ със Северна Корея, но не е получила отговор на дипломатическите им утвърждавания. Според Псаки не е имало „активен” диалог между САЩ и Северна Корея повече от година.

Изявленията на Северна Корея идват на фона на съвместни военни учения, проведени от южнокорейски и американски войски, започнали миналата седмица. Ученията бяха ограничени до компютърни симулации, отчасти поради коронавирусната криза, а също и в опит да поддържат ангажираност със северната съседка на Южна Корея. Преди това Пхенян обяви симулациите като превантивна атака срещу страната.

При администрацията на Тръмп САЩ и Северна Корея се радваха на безпрецедентно ниво на диалог. Бившият президент стана първият лидер на САЩ, стъпил на севернокорейска земя по време на посещение в демилитаризираната зона. Въпреки това, добрата воля скоро отмина, след като Вашингтон поиска пълна денуклеаризация в замяна на облекчение на санкциите. Пхенян определи предложението като неразумно и преговорите бързо се разпаднаха. В момента администрацията на Байдън извършва преглед на политиката на Тръмп за Северна Корея.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !