Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Хората са могли да развият токсични суперсили: Проучване

отпечатай новината

30.03.2021 15:40 | Видян 1312 пъти

Хората са могли да развият токсични суперсили: Проучване

Ново проучване установи, че слюнчените жлези при бозайниците и отровните жлези при змиите и паяците споделят подобен древен "хардуер", което показва, че хората в един момент са могли да развият токсични суперсили, предаде RT.

Учени от Института за наука и технологии в Окинава и Австралийския национален университет изследваха „сътрудничещи“ гени, свързани с производството на отрова, но не са пряко отговорни за това в тайванската змия хабу (Trimeresurus mucrosquamatus), откривайки над 3000.

Тези гени, свързани с отровата предпазват клетките от стрес чрез производството на протеини. Изследователите установили, че далеч от змии, паяци, прилепи и други различни отровни същества, кучета, шимпанзета и дори хора имат свои собствени версии на същата тази генетична защитна структура.

„Много учени интуитивно вярват, че това е вярно, но това е първото истинско солидно доказателство за теорията, че отровните жлези са еволюирали от ранните слюнчени жлези“, казва авторът на изследването Агнейш Баруа и добавя: „Определено придава съвсем ново значение на токсичния човек".

 Вместо отрова като змиите, хората са разработили различни стратегии за самосъхранение.

продължи >>

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !