12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Племенницата на Ал Капоне: Чичо ми е бил гангстер, но не и чудовище

отпечатай новината

26.04.2021 13:35 | Видян 1079 пъти

Племенницата на Ал Капоне: Чичо ми е бил гангстер, но не и чудовище

20-те години на 20 век. Чикаго, Илинойс, Съединените американски щати. В разгара на Сухия режим, въведен в страната няколко години по-рано, градът на практика е управляван от мафията. Кървавите гангстерски войни за контрол на дистрибуцията на алкохол са всекидневие. Престъпният синдикат е в основата на изнудвания, незаконен хазарт, проституция, корупция и убийства.

Една фигура от подземния свят обаче се превръща в истинска звезда. Мнозина го наричат "новия Робин Худ", но всъщност той е човекът зад могъщата групировка, която управлява Чикаго. Той е Алфонс Габриел Капоне, по-познат като Ал Капоне - име, което предизвиква едновременно страх и почитание.

Но както повечето неща в живота - всяка монета има две страни. Такава е и историята на Ал Капоне. В спомените на неговата племенница Диърдри Мари съществува само едрият чичо, който я учи как се правят най-добрите италиански спагети.

"Винаги, когато Ал беше вкъщи, имаше въоръжена охрана на предния и задния вход, както и по улицата. Като малко дете съм се чудила и баба ми винаги им изнасяше храна, докато ядяхме. Тогава започнах да се чудя какво става. А аз като вляза вкъщи, бях малката принцеса - бях първото момиче в семейството - и ми позволяваха да правя каквото искам. Започнах да разпитвам баща ми по въпроса и той все ми шъткаше, да не се притеснявам, някой ден щял да ми разкаже. Но имах съмнения, че нещо е различно в семейство Капоне", спомня си Диърдри Мари Капоне, племенница на Ал Капоне и добавя пред bTV:

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !