Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Транслиране на глас от слушалка не е нито свобода на словото, нито журналистика

отпечатай новината

19.05.2021 18:15 | Видян 1331 пъти

Транслиране на глас от слушалка не е нито свобода на словото, нито журналистика

Ако бях министър, не бих препоръчвал уволнения на говорители, но той пък се извини за това. Аз обаче съм журналист с 30-годишен опит – забранен за канене в бТВ от години, защото казвам, каквото мисля – такива не останахме много. И по този повод:
Когато зрителят чува, че на някого му диктуват въпроси в слушалките и му се карат, крещят му и т.н., възпроизвеждащият въпросите не е журналист. И е смешно да се оплаква , че някой гост му пречи на  свободата на словото. Не става въпрос за нещо лично, а за порочната практика, която се наложи през последните години в трите големи телевизии. Ако искат да покажат свобода на словото, да хвърлят тези слушалки, пък да започнат да питат това, което драгият зрител всъщност иска да знае. Като например в коя държава в ЕС някой пуска шефовете на всички тайни служби 4 месеца в отпуска? Как НАТО например се отнася към едно такова спазване на партньорските ни задължения и дали не ни има по тоя повод за троянски кон: все едно дали на Русия или на посредствеността, най-меко казано.
Същото е, когато ретранслаторите с диктовка от слушалките канят политик, който им е викал Божков ТВ, Босфор ТВ или е правил 2000 проверки на самия Божков, пък нищо не е открил в тях, приети са не само отчетите му, но и разни розови хартийки, и „забравят” да питат защо така? Неотдавна в бТВ беше Галя Димитрова – пряко отговорната за провалените ревизии на лотарията шефка на НАП. Никой не я пита, а тя е, която не е събрала 500-600 или колкото са милионите по оценките на прокуратурата. Та и хората със слушалките допускат същите тези политици и чиновници да им се кълнат колко са за въпросната „свобода на словото”. Като реванширани на репресирани.
Оставете, ами да бяха питали Галя Димитрова, Влади Горанов, Кирил Ананиев за

продължи >>

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !