Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Тъщата на Ботокса взе кетъринга на Александровска незаконно, 498 млн.лв. потроши като директор на ру

отпечатай новината

02.06.2021 20:47 | Видян 1650 пъти

Тъщата на Ботокса взе кетъринга на Александровска незаконно, 498 млн.лв. потроши като директор на ру

„През пролетта на миналата година, когато Александровската болница, както и всички ковид-болници, събираше дарения за респиратори и защитни облекла, работещите на първа линия медици са били изхранвани от фирмата на тъщата на тогавашния директор на болницата проф. д-р Костадин Ангелов (след това здравен министър и депутат от ГЕРБ). Плащани са по 8000 - 8500 лв. на седмица за кетъринг два пъти дневно. Това се е случило по договор с едноличния търговец, регистриран на името на майката на съпругата на Ангелов - Левски Спринт - Мариана Динекова. Фирмата притежава ресторант до столичния стадион Герена. Едноличният търговец не е подавал документи в Търговския регистър от 2009 г., за да се знае актуалното му състояние – само заради този факт не е редно да бъде доставчик на държавната болница по закон и точно заради това печели без конкурс дотацията.
Изборът на Левски Спринт - Мариана Динекова за доставчик не е станал с конкурс или търг, както повелява законът. Договорът е сключен не директно с болницата, а с фондацията в обществена полза Направи добро - Александровска, учредена от болницата и поликлиниката на Александровска и представлявана от проф. Ангелов.
Проф. Ангелов не е изпълнил и законовото задължение да излезе от управата на фондацията на болницата, след като е станал министър, а след това и депутат.

 ВИЖ СНИМКИ ТУК!

Според годишния отчет за 2019 г. фондация Направи добро - Александровска е събрала 63 хил. лв. от дарения, при 80 хил. лв. предишната година”, пише Капитал.

продължи >>

Етикети: , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !