Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

SeeMe с електропарти в подлеза на Централна гара

отпечатай новината

03.06.2009 16:45 | Видян 2692 пъти

SeeMe с електропарти в подлеза на Централна гара

В София се открива четвъртото издание на музикалната конференция на Югоизточна Европа - South-East European Music Event. Накратко: SeeMe.

Над 300 специалисти от над 25 страни ще дискутират проблемите и възможностите пред музикалната индустрия. SeeMe събира на едно място млади хора, които са готови да отворят слуха и сетивата за нови звуци и изпълнители. Фестивалът се превърна в традиция за София, като тази година ще му е за четвърти път.

Комисарят по въпросите на потребителите Меглена Кунева ще открие четвъртото издание на SeeMe. Темата на нейното приветствие ще бъде: Музиката и потребителите - за нуждата от нова култура на потребление в дигиталната среда (4 юни, 13 ч, Военния клуб). Авангардното събитие за електронна музика включва семинари и електронно парти на 5 юни в подлеза на Централна гара.

Над 300 са регистрираните гости за голямото музикално събитие, които ще обсъдят какво се случва в музикалната индустрия и ще обменят ценен опит и ноу хау - това са диджеи, продуценти, клубни промоутъри, мениджъри на лейбъли, професионалисти от музикалната индустрия и многобройни фенове на денс музиката.

Сред тях са и Scott Cohen - съосновател на The Orchard - най-големият дигитален магазин в света, лицензиращ и разпространяващ глобално над 1,3 милиона песни и повече от 5000 видео клипа в стотици дигитални магазини;

David Riley от Cooking Vinyl - човекът, отговорен за онлайн продажбите и промоцията на платинения албум на The Prodigy;

Feidhlim Byrne от Nielsen Music Control - най-утвърдената световна компания за мониторинг на музикални излъчвания (еърплей). Музикалният ТОП 100 на България е актуален от лятото на 2008 и отразява честотата, с която песните са били излъчвани в ефир;

Кирил Зравков - KVZ Music - е най-големият и водещ дигитален музикален дистрибутор на българска музика на международния пазар. KVZ продава на международния музикален пазар пълния каталог на звукозаписни къщи като БАЛКАНТОН, Рива Саунд, Старс Рекърдс както и музиката на множество независими музикални продуценти и артисти от България.

В конферентните панели ще се включи и лейбълът на Мария Илиева - "Стерео стая". Темата е "Майсторски клас по вокални техники. Елате, за да научите тайните на един красив глас!", съвместно с американската звезда Барбара Тъкър.

На 5 юни след 22 ч за втора година подлезът пред Централна жп гара, София, ще се превърне в най-голямата денс платформа. За една нощ на четири сцени ще се вихрят диджеи, известни от големите международни денс събития - Felix Da Housecat, Don Diablo, Benjamin Bates на сцените - Main Stage, Dance4Life Stage, Drum & Bass Stage, Live Stage.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !