Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Бербатов представи книгата "Ти можеш"

отпечатай новината

07.06.2009 14:00 | Видян 6576 пъти | Гласували 1

Бербатов представи книгата

Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов представи книгата "Ти можеш", издание на УНИЦЕФ, което разяснява конвенцията за правата на хората с увреждания, предаде репортер на БГНЕС.

Международната публикация е насочена към децата, редактирана е и издадена от Информационния отдел на УНИЦЕФ и за първи път бе представена на български език. Сред участниците в презентацията беше 13-годишният Николай Панайотов, участник в Спешъл Олимпикс. Той подари на посланика на добра воля на УНИЦЕФ Бербатов топка, с която е ритал в състезание. Освен него присъства и Бистра Старейшинска - едно от децата на фондация "Димитър Бербатов" и гимнастичка на СК Левски-Витоша. Нападателят на Манчестър Юнайтед прочете пасаж от книгата и призова медиите да помогнат проблемът с децата с увреждания да бъде по-широко отразяван в страната ни. "Всички деца са едни и същи и не е хубаво, когато едни от тях остават назад. Не трябва да виждаме проблемите, а възможностите на тези деца, да им помагаме и да ги насърчаваме, за да покажат какво могат.
Изключително е трудно на тези деца със затруднения да печелят медали, изисква страшно много усилия, воля, това е техният начин да излязат от сянката и да станат видими. Трябва да се обръща внимание на тези деца. Медиите също трябва да помогнат за това. Знам, че няма да е лесно, но няма невъзможни неща", сподели Бербо.

Книгата "Ти можеш" съдържа описание на правата и предлага конкретни стъпки и действия, които всеки човек трябва да предприеме, за да могат правата на всички деца да бъдат спазвани.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !