Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Lucasfilm нае известен YouTube автор на фейк видеа по "Междузвездни войни"

отпечатай новината

29.07.2021 16:37 | Видян 684 пъти

Lucasfilm нае известен YouTube автор на фейк видеа по

Създател на фейк видеа в YouTube, използвал кадри от "Междузвездни войни", беше нает от компанията за специални ефекти на "Lucasfilm", съобщи ВВС. Авторът, известен като Шамук в мрежата, направил силно впечатление на дъщерното дружество на "Walt Disney Studios", основано от режисьора Джордж Лукас през 1971 г., което е създало специалните ефекти във франчайза "Междузвездни войни", с видеозаписите "дийп фейк" и получил оферта за работа в нея. Той приел и по-рано тази година се присъединил към ILM (Industrial Light and Magic).

В едно от своите творения Шамук манипулирал кадри на Марк Хамил с ролята на Люк Скайуокър от финала на втори сезон на "Мандалорианецът". Според мнозина фенове на филмовата космическа сага работата му е по-добра от тази на ILM. Хамил, който сега е на 69 г., бе едва на 32 г., когато излезе "Завръщането на джедаите".

Шамук публикува в YouTube от 2019 г., но истинското име и полът му не са публично известни, предава БТА. По-рано този месец авторът съобщи в сайта за видео споделяне, че се е присъединил към екипа на компанията за визуални ефекти.

Технологията, използвана за подмладяване и на героинята на Кари Фишър - принцеса Лея в спин-офа "Rogue One: История от Междузвездни войни" от 2016 г., се използва за създаване на убедително, макар и напълно измислено видеосъдържание и често се прилага за дезинформация.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !