Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Роджър Уотърс нарече колегите си от „Пинк Флойд“ незначителни

отпечатай новината

20.09.2021 12:14 | Видян 790 пъти

Роджър Уотърс нарече колегите си от „Пинк Флойд“ незначителни

Роджър Уотърс написа песни, които промениха рокмузиката, той промени и начина, по който се правят рокалбумите и рокконцертите. Басистът, вокалист и автор на голяма част от песните на "Пинк Флойд", разказа в интервю за подкаста WTF,  защо е решил да напусне групата и какво мисли за останалите членове на „Пинк Флойд“.

Както обикновено през последните близо 40 години Роджър Уотърс отново нападна бившите си колеги от обичаната от милиони група. В интервюто той твърди, че китаристът/певец (и също автор) Дейвид Гилмор и покойният клавирист/вокалист Ричард Райт винаги са се опитвали да го потискат, докато е бил в групата.

„Да се ​​махна от „Пинк Флойд“ беше наистина много важно за мен, когато го направих“, казва  Уотърс.

— Защото осъзнахте, че групата е изчерпана и няма някъде да се развивате, или какво? — пита водещият.  

„В „Пинк Флойд“ бях в много токсична среда ... Дейвид (Гилмор) и Рик (Ричард Райт) непрекъснато се опитваха да ме теглят надолу. Искаха да ме потискат“, оплаква се Уотърс.

— Но нали вашата художествена визия определяше посоката на групата? Как биха направили това? — упорства водещият. 

„Като твърдяха, че съм тонално глух и не разбирам от музика.  „О, той е просто един скучен даскал, който  иска да ни казва какво да правим, но дори не е в състояние сам да си настрои китарата ...“. В края на 70-те вече бяха много надменни и нахални — предполагам, защото усещаха своята незначителност на този етап. Аз не съм искал да ги унижавам. Все пак, през годините, в които бяхме заедно, каквито и да са били отношенията ни, няма съмнение, че свършихме наистина добра работа заедно".

— И всички споделяхте общата визия? —  продължава  водещият

„Не споделяхме визията, но споделихме работата“, отговаря басистът.

— Но това беше в по-голямата си част вашата визия?

„Не бих казал това… Но да, така беше“, завършва Роджър Уотърс  

Създадена в Лондон през 1964 г., „Пинк Флойд“ е една от първите британски психеделични групи. Те бяха известни със своите философски текстове, сложни шоута и експерименти, дори в началото на кариерата си, когато Сид Барет е още беше в групата и е основният автор, вокалист и китарист.

Групата е основана от Сид Барет, Роджър Уотърс, Ник Мейсън (барабани), Ричард Райт (и още един китарист Боб Клоуз, който напуска след по-малко от година).

С Барет те издават два сингъла и успешния албум The Piper At The Gates of Dawn през 1967 г. Дейвид Гилмор се присъединява към „Пинк Флойд“ в края на същата година, за да замени Барет, който е принуден да напусне поради влошеното си психично здраве.

Междувременно, освен с песните си, Роджър Уотърс става известен и със склонността си да протестира и да критикува. Най-често обекти на гнева му са Израел, Дейвид Гилмор и капитализмът (в този ред). На концерта си в София през май 2018 г. Уотърс произнесе 5-минутно слово срещу САЩ, Великобритания и голяма част от Европа, които „не спират да дрънкат оръжие. Те са настървени да започнат война с иранците. А целта им вероятно е да увлекат в нея и руската мечка. Антируската пропаганда в западната преса е невероятна. Вие искане ли да се биете с руснаците? Аз не искам“. 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !