Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Шест оперни и три балетни премиери очакват публиката на Болшой театър

отпечатай новината

24.09.2021 16:33 | Видян 485 пъти

Шест оперни и три балетни премиери очакват публиката на Болшой театър

Генералният директор на Държавния академичен Болшой театър на Русия Владимир Урин отбеляза, че Болшой преживя изключително труден сезон и изрази дълбоката си благодарност към целия екип за техния опит, издръжливост и търпение, което позволи на театъра да не отменя нито една премиера. Настоящият репертоар също остана практически незасегнат; нито ограничението относно публиката, нито други трудности  попречиха на артистите да излязат на сцената и да си свършат работата.
Шест оперни и три балетни премиери очакват публиката през сезон 246. На сцената ще бъде известният режисьор Саймън Макбърни с операта Хованщина от Мусоргски на Историческата сцена до 22 юни 2022 г. Диригент - Туган Сохиев.

Лоенгрин от Рихард Вагнер ще се появи като част от споразуменията за сътрудничество с Метрополитен опера (диригент - Евън Рогистър, режисьор - Франсоа Жирар) - премиерата ще бъде на 24 февруари 2022 г. Дон Джовани от Моцарт (диригент - Туган Сохиев) ще бъде поставена
на Новата сцена от Семьон Спивак (дебютът в операта от ръководителя на Санкт Петербургския театър на Фонтанка беше планиран за 244 -ия сезон, но беше прекъснат чрез карантинни мерки, въведени през пролетта на 2020 г.)
Премиерата е насрочена за 3 ноември 2021 г.

Болшой ще създаде три оперни постановки на камерната сцена „Покровски“.
29 октомври 2021 г. - вечер от две заглавия - Мадалена от Сергей Прокофиев и L’heure espagnole
от Морис Равел (музикален директор - Алексей Верещагин; Болшой продължава сътрудничеството си с режисьора Владислав Наставшев след успешната постановка на операта Ловци на бисери от Бизе).
10 март 2022 г. - Фалстаф от Антонио Салиери (директор - Александър Хухлин; диригент - ще бъде обявен)
9 юни 2022 г. - Линда ди Шамуни от Гаетано Доницети (диригент - Антон Гришанин, режисьор - Роман Феодори.) • Балетът ще подготви три премиери (две от тях също отложени от сезона „пред -Covid“): балет по музика на Алфред Шнитке Майстор и Маргарита от Едуард Клуг на Новата сцена на 1 декември 2021 г. ще има и съвременна хореографска вечер с три нови едноактни балета по музика на руски композитори-Dancemania от Вячеслав Самодуров.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !