Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Страхът да не изпуснем нещо – заболяването при зависимост от соц.мрежи и медии

отпечатай новината

20.10.2021 10:22 | Видян 934 пъти

Страхът да не изпуснем нещо – заболяването при зависимост от соц.мрежи и медии

Информацията е наричана стока, ценност, как ли не още, а се оказва, че вече е станала и болест, формулирана като Синдрома ФОМО – по английското съкращение на страх за изпускане (на нещо). Това е с други думи името на информационната зависимост, на непрекъснатото висене в социалните мрежи и сайтовете на различни медии. Което е едно и също, защото в социалките всеки човек е медия. Нашите лайфхаковете днес са посветени на тази опасна болест.

Международните изследвания показват, че едва 21% от нас си признават своята пристрастеност, която се изразява в липса на контрол на времето, което прекарваме в мрежата. Която неслучайно се нарича мрежа, понеже пленява и може да убие – ако не тялото, то мозъка и душата със сигурност.

Лайфхакът е как определяме, че нямаме контрол върху себе си и времето, което прекарваме в социалките. Просто е: ако отделяте повече от половин час на влизане, да не говорим, ако непрекъснато сте онлайн.

Още по-лесно се разбира по фразата или мисълта, която не смеем да изречем на глас: „Какво бих правил, ако нямаше Фейсбук/Инстаграм/Тик-ток/Туитър”.

продължи >>

Етикети: , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !