Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Сбогом, моя любов е с оригинален изпълнител Цв. Манева

отпечатай новината

09.12.2021 10:15 | Видян 891 пъти

Сбогом, моя любов е с оригинален изпълнител Цв. Манева

Най-великата песен и химнът на Васил Найденов първо е изпълнена от Цветана Манева. Тя изпълнява главната роля във филма Почти ревизия – 4-серийна поредица на БНТ от 1982 г., в чийто първи епизод прозвучава както мелодията, така и песента, звучаща на фона на посещение в домашното мазе, за да бъде събран багажът на героинята. Част от текста е същият, но някои думи са по-различни. Даже се превръщат в нарицателни: „този мой един живот”.
Най-вероятно, тъй като композитор е Стефан Димитров, неговата жена Богдана Карадочева е записана в Уикипедия като изпълнител, но не може да бъде сбъркан нейният великански глас и шансонната й бленда с актьорското пеене с треперещ тон на Манева, които звучат от екрана. Тогава тя е партиен секретар и народна артистка, а впоследствие се издига до кандидат – член на ЦК на БКП и заместник-председател на Съюза на артистите в края на соца.
Режисьор на филма за самотна майка на няколко деца от различни мъже, която искат да изселят от панелния й апартамент е Тодор Стоянов по сценарий на Николай Никифоров, а тази седмица я излъчи почти 40 години по-късно БНТ4. Оригиналният текст на песента е на Кръстю Станишев.
В мъжките роли са Иван Андонов, Коста Цонев, Кирил Господинов и други видни актьори от онази епоха – повечето вече не са между живите.

Мария Пенчева

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !