Хитовият корейски сериал Тайният...

Един от най-интригуващите и успешни корейски сериали за...

Израел крои планове за нападение над...

В резултат от нарастващото напрежение с радикалните...

Time обяви Илон Мъск за личност на годината

отпечатай новината

14.12.2021 10:41 | Видян 699 пъти

Time обяви Илон Мъск за личност на годината

Time определи предприемача Илон Мъск за личност на годината, избирайки го заради „създаването на решения за екзистенциална криза, за въплъщаване на възможностите и опасностите на епохата на технологичните титани, за контролиране и управление на най-смелите и разрушителни трансформации на обществото”.

Авторитетното американско списание постави избора си на Мъск в съответствие с избора на Джеф Безос през 1999 г. и Марк Зукърбърг през 2010 г., когато съответните им компании, Amazon и Facebook, започнаха да оказват глобално влияние.

„Все още не знаем доколко Tesla, SpaceX и начинанията, които Мъск тепърва ще измисли, ще променят живота ни. На 50 той има достатъчно време да напише бъдещето, своето и нашето. Харесва ни или не, сега сме в света на Мъск“, написа главният редактор на Time Едуард Фелсентал. Мъск е най-богатият човек в света според Forbes.
В деня на супер престижния избор главният изпълнителен директор на SpaceX и Tesla Илън Мъск продаде още 934 091 акции от своята компания за електрически автомобили, които са на стойност около 906,49 милиона долара според финансови документи до Комисията за ценни книжа и борси, публикувани късно в понеделник. Според CNBC това става въпреки предупрежденията, че цената на тези книжа ще

нараства скоростно в следващите месеци и години и предприемачът губи от сделката. Той също така упражни опции за закупуване на 2,13 милиона акции на цена на удар от $6,24 за акция, предоставена му чрез компенсационен пакет от 2012 г. Акциите на Tesla поевтиняха с 5% на $966,41 в понеделник.
Последните вътрешни транзакции от главния изпълнителен директор на Tesla и центимилиардер бяха част от плана за търговия „Правило 10b5-1“ от 14 септември, се казва в документите. Този тип план позволява на вътрешни лица на компанията да извършват сделки с акции на собствената си компания за определена бъдеща дата.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !