Сузанита обикаля Монако по сутиен

Скандалната певица Сузанита заложи на оскъдно облекло,...

Българското име на Тибър - реката,...

Дълго време търсех паралели между името на река Тибър -...

Бях на 13, когато халосах мутра с микрофон в главата: Джорджия

отпечатай новината

27.01.2022 12:38 | Видян 1615 пъти

Бях на 13, когато халосах мутра с микрофон в главата: Джорджия

Поп фолк певицата Джорджия е от типа хора, за които репликата "право, куме, в очи" важи с пълна сила и обикновено онова, което споделя публично, предизвиква бурни реакцииэ след това. Нейната кариера на изпълнител е минала през такива невъобразими обрати, включително и житейски, че към днешна дата тя се е превърнала в истинско мъжко момиче.

В този разговор Джорджия е пределно откровена - толкова, че на моменти думите й режат като бръснач. Не се притеснява да говори за пътя на славата у нас, за фалшивите звезди, за мутренските години и всички страшни моменти от живота, благодарение на които днес може да се похвали със завидна психика.

- В предварителния ни разговор с теб си говорехме за това как се става звезда днес в България, по-конкретно какви рискове за психиката крие този път?

- Здравейте на всички читатели на БЛИЦ първо и за много години! Желая здраве, другото е постижимо. И в този ред на мисли, в България човек може да стане известен за отрицателно време, стига да има финанси да инвестира. Абсолютно без значение е дали можеш или не можеш да пееш, в случая, техниката ще те направи да звучиш топ, а по участия ще правиш един липсинг да си отваряш устата върху плейбека, поклащайки се на сцената и всичко е перфектно. Така стоят нещата, това е истината!

undefined

У нас има жестоки певци и музиканти, но си стоят вкъщи или пък са забити в оркестър цял живот и никъде не стигат, защото някой бездарник е заел тяхното място, посредством наливане на пари, и се води дори звезда. А хората, разбират, не са глухи! Но въпреки това, колкото и да обсъждат с насмешка неможещия човек, като си плати за здраво, ударно парче, скъп, интересен клип, и бързо се забравя дали пее или не, просто го приемат, защото е актуален и започват да го харесват. Налагането на пазара е бързо. Участията също валят, ако имаш добър импресарио, който да те бута и комбинира с наложени вече певци. За мега отскок, колкото и да не можеш да изпееш и „Мила моя, мамо”, схемата е да направиш дует с известен изпълнителен, и си готов Звезда! Сбъдваш си мечтата.

Що се отнася до това как всичко се отразява на психиката – да литнеш от нищото и да си разпознаваем, това е до възприятие. Някои започват да си вярват прекалено много и се самозабравят, други владеят положението. А и нека сме реалисти, нашата страна е капка в океана, за каква толкова експресивност и тежка слава може да става въпрос?! Ние не сме Америка, за да те мачка популярността и отговорността. Тук всичко, извинявам се за директността, но е светлинни години от световната гилдия, независимо в кой жанр си. Така, че нека да гледаме поземно, че е смешно наистина с това преекспониране.

- В края на миналата година поп фолка, а и музиката като цяло, изгуби един много талантлив, млад изпълнител, с потенциал за голяма звезда – Денис Теофиков, когото споменавам неслучайно. При него музикалните качества бяха факт, присъствието също, но вероятно психиката не е била достатъчно устойчива…

- Денис... едно истинско, в пълния смисъл на думата, талантливо момче, което беше можещо и имаше още път за него сред нас, живите. Както се казва, жалкото е за починалия, защото живота продължава, а той никога няма да се върне. Ние, страничните хора, никога също няма да разберем какво се е случило, можем само да гадаем. Определено при него е имало срив в психиката. Той много рязко стъпи на върха, както се казва, събуди се на сутринта и беше звезда. Тази амплитуда е голяма – от обикновено момче до идол на тийн публиката, и не само.

Той имаше лек застой, след гърмежното си появяване и старт, който не му се е отразил добре и го е мачкал, разбира се и редица други фактори. Но аз няма да коментирам и давам мнение какво и защо се е случило, защото трябва да гадая. Когато не съм присъствала някъде лично, мразя да давам заключения и просто да си върви клюката и интригата. Не е моето.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !