Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Без багаж по бТВ ни води в дивите гори на Уганда

отпечатай новината

25.02.2022 15:36 | Видян 736 пъти

Без багаж по бТВ ни води в дивите гори на Уганда

Премиерни епизоди на любимата документална поредица за пътешествия „Без багаж“ тръгват тази неделя (27.02) по bTV. Точно в 13:30 ч., водещият и продуцент на предаването Биляна Траянова ще отведе зрителите на спираща дъха разходка в Уганда. „Желанието ни е да поведем зрителя из малко познати географски ширини, където не всички се осмеляват да отидат - казва продуцентът и автор на поредицата Биляна Траянова.

 

- С първите епизоди ще отидем при горилите в дивите гори на Уганда, ще се запознаем с пигмеите, ще отпътуваме до Малдивите и с морски биолог ще се гмурнем да видим какво е състоянието на рифовете.

 

Ще плуваме с триметрови акули дойки. Предстои да обиколим земите на тиргейците, ще попътуваме из Грузия.“ Уганда е дом на огромен брой видове, включително популация от планински горили в непроходимия национален парк „Буинди“.

 

Там се срещат още златни маймуни и хипопотами. Паркът е част от дива дъждовна гора и е разположен по протежение на границата на Демократична република Конго. Територията е достъпна само пеша. За да стигне екипът до горилите дълбоко в джунглата, им трябва съдействието на следотърсачи, въоръжени рейнджъри, които да ги пазят от нападения на диви слонове, както и помощници за носене на техниката.

 

Какво се случва в дълбините на африканските гори – зрителите ще разберат на 27.02 от 13:30 ч. по bTV, преди епизодите да обиколят света в платформата на водещия световен разпространител на документалистика - TVF International. „Без багаж“ не спира да покорява територии. От този месец документалната поредица е част от портфолиото на BBC Arabic.

 

30-минутните епизоди ще се излъчват във водещи канали в Средния Изток и Северна Африка. Тези територии са населявани от 500 милиона арабско-говорящи зрители, които са особено консервативни. В момента, различните сезони на формата се излъчват, дублирани на няколко езика по най-гледаните телевизии в Испания, Бразилия, Гърция, Естония, Словакия, Унгария, Китай, Виетнам, Тайланд, Южна Корея, Бруней и други.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !