12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Снимат БГ сериал по Войната на буквите

отпечатай новината

14.03.2022 21:10 | Видян 651 пъти

Снимат БГ сериал по Войната на буквите

Стартират снимките на нов БГ сериал, който ще бъде излъчен по БНТ. Той ще е екранизация по българския роман Войната на буквите с автор Людмила Филипова. Режисьор и сценарист е Светослав Овчаров, а продуцент е Габриел Георгиев, работил по хитови тв поредици като Откраднат живот, Дървото на живота и Белези. Войната на буквите не е просто исторически роман.

 

В него познатото и премълчаното се преплитат в разказ за едно от най-значимите дела на българския народ – съхраняването, защитата и налагането на азбуката ни.

 

История, която преди 11 века първи разкрива Черноризец Храбър. Разказът започва с най-малкия син на великия български цар Симеон, Баян, който учи в Магнаура. Принуден да търпи подигравките и високомерието на ромейските аристократи, той гордо носи титлата български княз и живее за откраднатите мигове в присъствието на Мария.

 

Внучката на император Роман Лакапин е тайно влюбена в младия българин. Предстои да бъдат обявени актьорите, които ще участват в сериала, който ще излезе на екран през 2023г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !