Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

БГ първенството по футбол започва на 8 юли с нови емоции

отпечатай новината

07.07.2022 12:04 | Видян 308 пъти

БГ първенството по футбол започва на 8 юли с нови емоции

Сезон 2022/2023 ще започнe доста по-рано от обичайното. Стартът ще бъде на 8 юли. Това означава, че лятната пауза тази година ще бъде по-кратка от обикновено, но пък за сметка на това зимната ще е близо 100 дни.

Промяната на календара е съобразена със Световното първенство по футбол, което тази година ще се играе в Катар в края на ноември и началото на декември.

Общо 20 кръга от първа лига ще се изиграят в календарната 2022 година, а последният ще е в уикенда на 11-13 ноември.
За разлика от други до Нова година е предвидено да се изиграе само 1 кръг от Sesame Купа на България , в който ще влязат професионалните отбори. Феновете могат да се радват на добри коефициенти на sesame.bg . Всички останали елиминационни срещи от осминафиналите до финала ще бъдат през 2023 година.

За сметка на късата лятна пауза то зимната се очертава да бъде доста дълга. Сезонът е предвидено да се поднови през уикенда на 17/21 февруари 2023 година, което прави паузата в шампионата между 97 и 100 дни, което зависи от това в кой ден са играли тимовете между петък и понеделник.

БФС е предвидил дати за евентуално отложени срещи, които трябва да се изиграят на 12 февруари.

По график първенството трябва да завърши в уикенда между 2 и 5 юни 2023 година, а баражите за Европа и попълване на групата  ще са на 8/11 юни.

След края на редовния сезон шампионата се разделя за плейофи. В първата шестица ще се играе по системата от една среща. Отборите от 7-мо до 10-то място ще играят по системата в две срещи, както и този сезон. Промяната идва за борещите се за оцеляване отбори. Те ще бъдат 6, като ще играят 1 мач по подобие на първата шестица.

Сезонът във Втора лига ще започне една седмица след този в първа лига, но ще завърши в същия уикенд, когато и елитната дивизия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !