Разкриха причината за смъртта на...

Shifty Shellshock, фронтменът на Crazy Town, почина от...

Постоянен арест за Нико Тупарев...

Прокуратурата поиска постоянен арест за Нико Тупарев,...

Кание Уест отива на съд

отпечатай новината

08.11.2022 14:59 | Видян 533 пъти

Кание Уест отива на съд

Кание Уест е съден от звукозаписна компания заради това, че е добавил „Life Of The Party“, съвместната си песен с Андре 3000, към устройството си Stem Player, без да получи разрешение от компанията, притежаваща правата върху песента.

В“Life Of The Party“ 45-годишният Уест е направил семпъл на песента „South Bronx“ от 1987 г. на Boogie Down Productions с участието на хип-хоп легендата KRS-One.

Компанията, която притежава правата върху песента, заяви в юридически документи, разгледани от TMZ, че Уест никога не е придобивал правата за семплиране на „South Bronx“ за „Life Of The Party“.
Уест е включил песента като бонус парче в албума си „Donda“, което е пуснал в Stem Player. Звукозаписната компания заяви, че Уест и екипът му са използвали песента в рекламата на устройството.

Уест и бизнес партньорът му Алекс Клайн са спечелили около 2,2 млн. долара, след като са пуснали в продажба около 11 000 устройства Stem Player през първия ден от пускането му, заяви звукозаписната компания в съдебните документи, като добави, че екипът на Уест първоначално се е опитал да го лицензира, но в крайна сметка е оттеглил офертата си. В иска звукозаписната компания настоява съда да блокира по-нататъшното семплиране на песента от Уест и да им изплати печалбите, натрупани от използването ѝ.

Уест доминира в заглавията на вестниците след серия от антисемитски изказвания, което накара редица компании да прекъснат връзките си с него. Професионалните последици от многократните антисемитски изявления на Уест включват прекъсване на връзките на Adidas с него на 25 октомври заради поведението му. Foot Locker и Gap също свалиха стоките на Yeezy от рафтовете си, а модните остриета, сред които списание Vogue и Balenciaga, публично се дистанцираха от рапъра/моден дизайнер. Агенцията за таланти CAA изхвърли Уест от списъка си, а документалният филм за Уест, заснет от студиото MRC, беше отложен.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !