Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Нови фолк хонорари

отпечатай новината

04.07.2009 09:00 | Видян 26541 пъти | Гласували 3

Нови фолк хонорари

Чалгаджийките вече не са на процент! Финансовата криза промени правилата на играта дори в музикалната империя Пайнер. Хонорарите на изпълнителите, които всъщност осигуряват приходите на компанията, са се стопили, разказват запознати. Ивана, която е звездата с най-висока миза, вече не пеела за 10000 лв., както преди Нова година обявихме, а за много по-малка сума. Какво остава за другите?

Преди броени дни СЛАВА научи, че дългогодишната политика пайнерките да делят хонорари с продуцента си при съотношение 70% към 30% в негова полза, е отменена за по-старите. Според информацията, която получихме, те трябвало да му отчитат всеки месец по 20000 лева. Освен това, сами си плащали ротациите на клиповете по телевизия Планета.

Мария обаче отрече да има такова скъпо нововъведение. Тя каза, че само външни изпълнители като Рени и Светла Иванова например, плащат за излъчванията на видеата си. За по-оборотните (старите) новата схема е добре дошла, тъй като те имат участия почти всеки ден и могат да си докарват 100000 лв. месечно. Така съотношението става 80% към 20% за тях.

Андреа, която е от младите попълнения все още е на процент, твърди личната й пиарка. Половинката на боксьора Кубрат Пулев се е договорила за отношения фифти-фифти с работодателите си. Пред вестник Труд инженер Митко Димитров призна, че кризата наистина се е отразила върху състоянието на Пайнер. „Загубите са около 20-30% по моя груба оценка“, заяви димитровградският шеф.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !