Заличиха Еконт Експрес,...

Все още няма яснота какво е наложило промяната в...

Обувки за €900 на партийно събрание в...

Обувки с оригинална цена 880 лв. от марка, която се носи...

Почина един от създателите на "Улица Сезам"

отпечатай новината

26.01.2023 15:09 | Видян 531 пъти

Почина един от създателите на

Лойд Морисет, един от създателите на любимото детско предаване "Улица Сезам", е починал на 93-годишна възраст. Новината за кончината му бе обявена в понеделник от организацията "Sesame Workshop", като не е посочена конкретна причина за смъртта.

В изявление на организацията се казва, че Морисет е бил "мъдър, замислен и най-вече лидер", който "постоянно мислеше за нови възможности да образова".

Лойд Морисет и Джоан Ганц Кууни работят заедно със специалиста от Harvard Джералд Лесър, за да създадат "Улица Сезам" - уникалното детско шоу, чрез което успешно да обучават най-малките зрители. Към тях се присъединява и легендарният кукловод Джим Хенсън, който осигурява куклите, припомня Асошиейтед прес.

"Без Лойд Морисет нямаше да има "Улица Сезам". Първо на него му хрумна идеята, че можем да използваме телевизията, за да предаваме на малките деца основни умения и знания за буквите и цифрите.", казва Кууни в изявление. "Той беше партньор, на когото можеш да се довериш, и верен мой приятел от над 50 години. Много ще ни липсва.", завършва изявлението.

"Улица Сезам" се излъчва в над 150 страни, печели 216 награди "Еми", 11 награди "Грами", а през 2019 г. получава почетната награда на "Kennedy Center" за цялостни артистични постижения. При получаването на награда Голямото пиле се качва на сцената и сяда в скута на Том Ханкс.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !