Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Alfa Romeo намекна за завръщането на Alfetta като компактен EV хечбек

отпечатай новината

22.03.2023 11:39 | Видян 426 пъти

Alfa Romeo намекна за завръщането на Alfetta като компактен EV хечбек

Alfa Romeo прекрати всичките си хечбеци в полза на SUV, но изглежда, че каросерията ще се върне в бъдеще, заедно с табелката с името на Alfetta. Жан-Филип Импарато, главен изпълнителен директор на италианската марка, неотдавна говори за предстоящия модел, който ще се състезава в компактния сегмент и ще разполага с изцяло електрическо задвижване, съобщава carscoops.com.

Плановете бяха разкрити по време на интервю за италианското списание Quattroruote. "C-сегментът за Alfa Romeo няма да бъде само Tonale. Това, което искам да направя, е Alfetta", каза Импарато. Той също така даде представа за външния дизайн на автомобила, описвайки го като компактен люк, който ще има "много готин" вид.


 

Оригиналната Alfa Romeo Alfetta, произвеждана между 1972 и 1987 г. , се предлага в два различни стила на каросерията: традиционен седан с четири врати, известен като "Berlina", и фастбек купе с три врати, носещо значките "GT" и "GTV". Четейки между редовете, предполагаме, че последното ще послужи като вдъхновение за електрическото прераждане, което вероятно ще се отличава с аеродинамичен силует и ще се предлага с пет врати заради практичността.


 

 


 


 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !