Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма нищо по-хубаво от секс, наркотици и Блатечки!

отпечатай новината

10.07.2009 13:00 | Видян 7426 пъти

Няма нищо по-хубаво от секс, наркотици и Блатечки!

Актрисата от Модерен театър Касиел Ноа Ашер се представя днес със своя моноспектакъл "Нищо по-хубаво" на Седмия международен театрален фестивал "Актьор на Европа" в Македония.

На форума, който е от 6 до 11 юли 2009 г. и се организира ежегодно в Македония в района на Ресен и Преспанското езеро, ще бъдат представени седем моноспектакъла от седем страни.

Дългоочаквано раздвижване се наблюдава тези дни в частния "Модерен театър", казаха от най-младия театър на територията на столицата. От там уточниха, че от месец вървят репетициите на пиесата на Мартин Макдона "Самотният Запад", с режисьор Людмил Тодоров.

В началото на седмицата репетиции е започнал и Ивайло Христов, който ще режисира известната пиеса на Братя Преснякови "Да играеш жертвата".

Два моноспектакъла също изненадаха приятно софийската публика през последните два месеца и вече събират свои верни почитатели - "Секс, наркотици и рокендрол" на Асен Блатечки, с режисьор Ивайло Христов, и "Нищо по-хубаво" на Касиел Ноа Ашер, с режисьор Младен Алексиев.

Първото представление на театъра, копродукция с НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" (и на учебната сцената на НАТФИЗ), излезе още миналата година - спектакълът "Клас" по Илмар Рааг, сценична адаптация и постановка на Ивайло Христов. Това беше и първият проект от програмата "Стартът на младите", която ще дава шанс на начинаещи млади театрали да творят на сцената на "Модерен театър." Истинският прощъпулник на "Модерен театър" се състоя тази година с най-новата пиеса на Ясмина Реза "Божествата на касапите", под режисурата на проф. Пламен Марков, припомниха от театъра.

"Модерен театър" притежава правата за поставяне в България на най-популярните в момента пиеси от репертоара на Бродуей и лондонския Уест енд, коментира мениджърката по международните проекти на театъра Василка Бумбарова.

Наред с българските режисьори Ивайло Христов, Людмил Тодоров, Пламен Марков и Младен Алексиев, на сцената на "Модерен театър ще работят и световно-известни режисьори като Кама Гинкас и Слободан Унковски, уточни Бумбарова.БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !