Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Руси Чанев и Мимоза Базова носители...

Двама от носителите на „Аскеер“ за 2024 година бяха...

Жена оцеля 5 дни в австралийския храсталак с бонбони и вино

отпечатай новината

14.05.2023 09:58 | Видян 475 пъти

Жена оцеля 5 дни в австралийския храсталак с бонбони и вино

48-годишната австралийка Лилиан Ип оцелява пет дни в австралийския храсталак, като яде бонбони и пие една бутилка вино, разказва тя пред медиите.

Миналата неделя Ип направила грешен завой скоро след като тръгнала на кратко пътуване в щата Виктория - само за да затъне колата ѝ в тежка кал.

След като установила, че не може да се обади за помощ поради липсата на мобилен телефон, Ип, която е въздържателка, решила да се подкрепи с единствения достъпен за нея начин на хранене: една бутилка вино и бонбони, които трябвало да бъдат подарък за майка ѝ.

Страхувайки се от най-лошото, Ип дори пише писмо до семейството си, в което им казва, че ги обича. Но след пет дни в пустинята тя е спасена от службите за спешна помощ, които я забелязват от небето в рамките на въздушно търсене. Тя е откарана в болница, където е лекувана от обезводняване, но след това е освободена.


 

"Мислех, че ще умра там", разказва тя пред 9News Australia, след като е намерена, и добавя, че "е била на път да се откаже" и че се е чувствала така, сякаш "цялото ѝ тяло се е изключило".


 

Ип, която използвала отоплителния уред на колата си, за да се стопли през нощта, е била намерена на 37 мили (60 км) от най-близкия град, съобщиха от полицията на щата Виктория. Те добавиха, че здравословните проблеми, които не ѝ позволявали да се отдалечи твърде много от колата си, са били важен фактор за успешното ѝ спасяване.


 

"Тя е използвала много здрав разум, за да остане до колата си и да не се отклони в храсталаците, което е помогнало на полицията да я открие", заяви сержант Мартин Торпи от полицейския участък в Уодонга. Той добави, че спасената жена е била "изключително облекчена и благодарна", когато на мястото са пристигнали служителите на спешната помощ.


 

И след като по време на непланирания си престой в храсталака на Виктория Ип се е погрижила само за бутилка вино и малко бонбони, първата ѝ молба след спасяването ѝ изглежда уместна.


 

"Първото нещо, което ми хрумна, беше вода и цигара", казва тя пред 9News. "Слава Богу, полицайката имаше цигара."

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !