Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Ватиканът е очарован от новия филм за Хари Потър

отпечатай новината

16.07.2009 11:00 | Видян 3754 пъти

Ватиканът е очарован от новия филм за Хари Потър

Ватиканът този път е очарован от шестия филм от поредицата за момчето магьосник от романите на британската писателка Джоан Роулинг, съобщава ватиканския всекидневник "Осерваторе романо".

В специално посветена на лентата "Хари Потър и Нечистокръвният принц" статия във вестника се отбеляза, че това е най-добрият филм от цялата поредица за момчето магьосник. "Смесицата от свръхестествен съспенс и от романтизъм е много добре балансирана и така приключенията на главните герои изглеждат по-достоверни", пише в статията на "Осерваторе романо".

Преди шест години, през 2003 г. кардинал Йозеф Ратцингер, който днес е папа Бенедикт Шестнайсети, написа в същото издание, че сагата за Хари Потър покварява душите на младите християни, още преди тя да е окончателно формирана.

Миналата година "Осерваторе романо" покани един защитник на тезата на папата и един противник на тази теза да дебатират сагата за Хари Потър на страниците на изданието.

Сега както изглежда нещата във Ватикана са се променили и вече там никой не смята, че историите за Хари Потър могат да покварят когото и да било. Новата лента за момчето магьосник излезе по екраните вчера. БТА

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !