Хубавото да си тъп е, че не могат да...

Хубавото да си тъп е, че не могат да ти изкарат акъла......

Когато се почувствам гениален, отивам...

„Когато се почувствам гениален, отивам да мия чиниите"...

Новият хибриден V-8 ще задвижва предстоящите суперавтомобили: McLaren

отпечатай новината

04.06.2023 10:11 | Видян 362 пъти

Новият хибриден V-8 ще задвижва предстоящите суперавтомобили: McLaren

McLaren официално обяви подновяването на партньорството с дългогодишния си доставчик на двигатели Ricard - да не се бърка с бившия пилот на McLaren F1 Даниел Рикиардо. Многогодишният договор потвърждава, че новият хибриден V-8 ще задвижва предстоящите суперавтомобили на McLaren.

Партньорството датира от представянето на McLaren 12C през 2011 г., като Ricardo произвеждаше V-8 на автомобила. Компанията доставя и настоящата V-6 конфигурация в хибридния McLaren Artura. Пълният обхват на новия договор не е известен, но McLaren потвърди, че новият хибриден V-8 ще задвижва както настоящите, така и бъдещите суперавтомобили в гамата му като част от това, което McLaren нарича своята стратегия Future of Performance.


 

Вече знаем, че хибридният наследник на суперавтомобила P1 от 2013 г. е на път и се очаква да се появи на пазара през 2026 г. Приблизително по същото време има планове за хибриден заместител на наскоро разкрития McLaren 750S, което е жизненоважна промяна, тъй като компанията планира да електрифицира целия си автопарк до края на 2026 г. Очаква се, че и двата автомобила ще разполагат с някаква вариация на новия хибриден V-8, въпреки че със сигурност ще имат различни мощности.

750S от 2024 г. не се различава толкова много от 720S, който заменя, но споделя по-леки бутала със 765LT и използва повишено налягане на форсиране, за да повиши мощността до 740 конски сили. Очакваме, че по-мощните промени ще настъпят с въвеждането на новия V-8 през 2026 г. Заместникът на P1 със сигурност ще бъде още по-мощен, тъй като McLaren със сигурност ще надгради наследството на автомобила от 2014 г. с 903 к.с.

Съобщението също така неволно обещава, че McLaren не само ще продължи да произвежда автомобили с вътрешно горене след 2030 г., но и че ще продължи да прави V-8. В рамките на днешното съобщение главният изпълнителен директор на Ricardo Греъм Ричи заяви: "Изключително сме доволни, че сключихме това ново споразумение за доставка на двигатели с McLaren Automotive за тяхното следващо поколение високоефективни V-8 задвижващи агрегати, което удължава дългосрочните отношения между двете компании през следващото десетилетие."

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !