Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Започва Workshop ЕЛЕНОВ 2

отпечатай новината

15.06.2023 09:13 | Видян 121 пъти

Започва Workshop ЕЛЕНОВ 2

За втора поредна година фестивалът Workshop ЕЛЕНОВ среща утвърдени имена от театъра и киното с младото поколение, за да предостави възможност на подрастващите да открият своя ментор в изкуството.  В рамките на три дни с вход свободен ще бъдат осъществени множество арт работилници за импровизация, куклен театър, драматургия, актьорско майсторство. Фестивалът ще се проведе от 27 до 29 юни на две локации в София: 11.00 -14.30 в кино "КАБАНА"- НДК, и 15:00 -19.00 в "ТОПЛОЦЕНТРАЛА".


 

Тази година безплатните обучения ще бъдат ръководени, както от известни и вече утвърдени имена, така и от млади артисти. Популярният инфлуенсър и тиктокър Ей-Бо ще се включи заедно с актрисата Християна Стоименова, за да въведат участниците в любопитния формат „дигитална поезия“.


 

Творческа провокация ще присъства чрез арт инсталацията на българо-френския артист Християн Бакалов, който през последните години успешно реализира множество проекти в чужбина. От 27 юни до края на лятото неговата нова творба ще преобрази градското пространство около Топлоцентрала в съвременно изкуство.
И тази година ще бъде осигурен жестов превод и превод от украински, за да се включат и приобщят уязвимите групи като деца на бежанци, деца със специфични потребности и др. Допълнителен фокус на събитието ще бъде и здравословния живот и хранителни навици, за което ще бъдат проведени дискусии, а организаторите поощряват участниците да си носят домашна храна за обяд.


 

Възпитание чрез изкуството от ранна детска възраст е била житейската мисия на актьора Димитър Еленов, който повече от 40 години преподава и обучава младежи. Фестивалът посветен на него има за цел да продължи делото му като предостави три дни наситени с възможности за развитие на потенциала на младите. Всяко дете ще получи и сертификат за участието си.


 

След края на фестивала, от 1 юли започва и петнайсетдневен лагер по актьорско майсторство по метода на Димитър Еленов. Повече информация на www.dimitarelenov.bg
Събитието се реализира с подкрепата Столичната община.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !