Хотелът, който плаща на гостите, ако...

В Сингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това,...

Кимбо от улицата до UFC: Историята на...

Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една...

Мъск и Зукър. с бой в клетка

отпечатай новината

23.06.2023 12:33 | Видян 494 пъти

Мъск и Зукър. с бой в клетка

Двама от най-известните технологични милиардери в света Илон Мъск и Марк Зукърбърг се съгласиха да се бият един срещу друг в мач в клетка, съобщава BBC.

Мъск публикува съобщение в своята социална медия Twitter, че е "готов за бой в клетка" със Зукърбърг.

След това Марк Зукърбърг, шеф на компанията майка на Facebook и Instagram Meta, публикува скрийншот на туита на г-н Мъск с надпис "изпрати ми местоположение".

"Историята говори сама за себе си", заяви говорител на Мета пред Би Би Си.

След това Мъск отговори на отговора на Зукърбърг с: "Октагон във Вегас".

Октагонът е състезателният килим и оградената зона, използвани за схватките на Ultimate Fighting Championship (UFC). UFC е базирана в Лас Вегас, Невада.

Илон Мъск, който по-късно този месец навършва 52 години, написа в Twitter: "Имам едно страхотно движение, което наричам "Моржът", при което просто лягам върху противника си и не правя нищо."

По-късно той публикува в Туитър кратки видеоклипове с моржове, което може би подсказва, че предизвикателството му към Зукърбърг може да не е съвсем сериозно.

Той също така написа в Туитър: "Почти никога не тренирам, освен когато вдигам децата си и ги хвърлям във въздуха."

Междувременно 39-годишният Зукърбърг вече тренира смесени бойни изкуства (ММА) и наскоро спечели турнири по джиу-джицу.

Twitter не предостави изявление, когато Би Би Си се свърза с него за коментар.

Размяната на реплики стана много популярна, като потребителите на социалните медии обсъждаха кой би спечелил двубоя, а други публикуваха мемета, включително и измайсторени плакати, рекламиращи битката.

Например, бизнес консултантът Сейи Тейлър написа в Туитър: "Изберете своя боец" със снимки на двамата технологични шефове.

Телевизионният водещ и журналист в областта на бойните спортове Ник Пийт заяви в предаването "Светът в едно" на BBC, че президентът на UFC Дана Уайт ще "оближе устни при възможността да организира този двубой".

Той заяви, че според него има доста голям шанс тя да се осъществи, "най-вече заради Илон Мъск и неговата личност и ексцентричен характер. Неговата кариера подсказва, че той не е човек, който доброволно се оттегля".

Въпреки това, на въпроса кой според него ще излезе начело, той отговори: "Зукърбърг през целия ден! Той е с 12 години по-млад. Той е много по-малък. Мисля, че е висок около метър и половина, а Илън вероятно е около метър и половина. А Елон вероятно има няколко камъка в теглото си.

"Но за съжаление г-н Мъск няма никаква подготовка. Въпреки че Зукърбърг тренира бразилско джиу-джицу едва от 18 месеца, няма да му е трудно да го хване по гръб, да обгърне с ръце врата му, да го прегърне и да го удуши!"

По-рано този месец Meta показа на служителите си планове за текстово базирана социална мрежа, предназначена да се конкурира с Twitter, съобщиха източници на BBC.

Тя би могла да позволи на потребителите да следват акаунти, които вече следват в Instagram, приложението за споделяне на изображения на Meta.

Потенциално тя би могла да позволи на компанията да привлече последователи от децентрализирани платформи като Mastodon.

Говорител на Meta потвърди пред BBC, че платформата е в процес на разработване.
Текстовата мрежа - чието работно заглавие е P92 - може да се окаже по-голям съперник на Twitter на Илън Мъск, отколкото BlueSky или Mastodon.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !