Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Лили Иванова дарява цялото си наследство на фондация

отпечатай новината

03.07.2023 15:02 | Видян 519 пъти

Лили Иванова дарява цялото си наследство на фондация

Създадена е фондация „Лили Иванова“, чиято цел е да популяризира достиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и да повиши тяхното ниво, съобщават от екипа на примата на българската естрада.

По думите им Лили Иванова отдавна обмисляла как да бъде съхранено огромното ѝ творчество. Затова целта на фондацията ще бъде да се съхрани творчеството на „най-големия български поп изпълнител за всички времена“ и да се опази името ѝ за бъдещите поколения като творец със съществен принос за българската култура. Това ще се осъществи чрез всички възможни аудио, видео, печатни форми и носители.

В съобщението се казва още, че в идеята на проекта е заложено и организирането на всякакви събития и дейности от културен характер – концерти, инсталации, изложби, както и изготвянето на документални, рекламни или художествени филми, издаване на книги, сборници и всякакъв род литературни, печатни или потребителски продукти, представящи Лили Иванова пред обществеността като велик творец, превърнал се в икона. Тя ще прехвърли цялото си наследство – духовно и материално на фондацията.

Така във задълженията на фондацията се включва и „опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и други“

Освен разработването и реализирането на собствени проекти, фондацията ще участва и в съвместни програми с чуждестранни асоциации, фондации, правителствени и неправителствени организации, занимаващи се с изкуство и култура.

Изпълнителен директор на фондацията е Лили Иванова, която в своята дейност ще бъде подпомагана от настоятелство.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !