София е №16 евтина уикенд дестинация...

София влезе в 18-те препоръчани като най-добри уикенд...

Summer Vibes Festival отбелязва Деня...

За пета поредна година Видин ще е домакин на младежкия...

Принц Уилям се шегува с Роб Бъроу за нелицеприятния му прякор

отпечатай новината

12.01.2024 12:15 | Видян 439 пъти

Принц Уилям се шегува с Роб Бъроу за нелицеприятния му прякор

При първия си официален кралски ангажимент за 2024 г. принц Уилям посети стадион Хедингли в Лийдс, където се срещна с легендите от ръгби лигата Роб Бъроу и Кевин Синфийлд, които смело набираха пари и информираха за болестта на моторните неврони

Принц Уилям изненада вдъхновяващия участник в кампанията Роб Бъроу с неговия CBE пред емоционалното му семейство – и разкри, че е получил извинение от Майк Тиндъл, след като разкри нелицеприятния си прякор в подкаст, воден от легендата на ръгби лигата.

При първия си кралски ангажимент за 2024 г. Уилям пътува до стадион Хедингли в Лийдс, за да поздрави Роб и бившия му съотборник Кевин Синфийлд за изключителните им усилия да наберат пари и да осведомят за заболяването на моторните неврони, с което Роб беше диагностициран през 2019 г. на възраст 37.

Срещата с Уилям идва само седмици след като псевдонимът на принца беше разкрит в подкаста на Роб "Седем", когато той приветства братовчедката на Уилям Зара Тиндал в шоуто си заедно с бившия й съпруг ръгбист Майк.

И Майк беше предупреден, че е в „толкова много проблеми“, след като разкри, че нарича принца на Уелс „Уили едната пинта“, една пинта се равнява на около половин литър течност. Майк направи признание, след като Роб каза, че иска да разбере дали двамата имат прякори един за друг или за други членове на кралското семейство, включително Уилям, Кейт, крал Чарлз или кралица Камила.

И говорейки за Уилям, Майк разкри: „За принца на Уелс той е известен като Уили едната пинта - One Pint Willy. Той ми е известен като One Pint Willy, защото не е най-добрият пияч, идвайки от спорт, в който се гради социалният аспект и няколко бири, които се пият доста често. Това определено ще подаря за принца на Уелс." След разкритието обаче Зара, която се кикотеше, предупреди съпруга си: „О, Боже мой, имаш толкова много проблеми“.

Днес, когато Роб приветства Уилям в Лийдс, той се позова на тайните, които Майк му беше казал в неговия подкаст и това накара Уилям да каже, докато се кикотеше: „Ти беше този, който измъкна прякорите от него – той ми се извини за това. Когато го видях, казах Майк, когато няма да споменаваш прякорите си, не означава, че споменаваш моите, не е честно". Сигурен съм, че е доста забавно с Майк."



Уилям също говори с Кевин и Роб за дните им с Leeds Rhinos, където спечелиха поредица от трофеи заедно. Той също така разговаря със семейства от цяла Обединеното кралство и Ирландия, които са били засегнати от MND, и тези, които набират средства за Rob Burrow Center for MND, който ще бъде специално изграден център в болница Seacroft в Лийдс за тези, които се борят с MND болестта - заболяване на моторните неврони.

В края на посещението той ги изненада, като им представи техните CBE пред семейството и приятелите им, след като бяха посочени в новогодишния списък с отличия за тяхната изключителна благотворителна дейност и услуги за осведоменост за болестите на моторните неврони. Принцът каза: „Донесох със себе си няколко специални неща, които да ви дам днес. Проверих с Кевин, за да се уверя, че не искате да отидете в Лондон, за да получите това, но донесох вашите CBE тук, за да ви дам днес, ако това е наред, докато сте в дома си, в Лийдс, заобиколен от вашето семейство и приятели. Мислех, че днес е добър ден."

Уилям каза на Бъроу: „Най-много благодарности и поздравления за цялата вдъхновяваща работа, която си свършил, Роб, ти беше невероятен и всички толкова се гордеят с теб. Ние следим твоя случай и всички пари, които си получил отглеждате и вие променяте живота на хората с MND."

Представяйки Синфийлд с неговия CBE, принцът каза: „Огромни, огромни поздравления. Беше невероятно това, което направихте. Наистина е така. Вие издигнахте толкова много профила на MND. Вашата братска връзка и връзка между двамата бяхте толкова невероятни за гледане – вдъхновение за всички да тръгват, ето как си помагаме взаимно. Поводът, който създадохте по отношение на набирането на средства и грижата един за друг и за MND, е огромен. Уверете се, че се грижите за коленете, бедрата и всичко останало, но беше невероятно."

Дъщерите на Роб Мейси и Мая, които се упражняваха в реверанси преди срещата, също подариха на Уилям три торби с подаръци за децата му принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис.

След като беше описан от принца като вдъхновение за общността на MND, Роб каза: „Мога честно да кажа, че никога не съм се стремял да бъда вдъхновение, просто исках да опитам да помогна на други хора в подобна ситуация като мен. просто се опитвам да живея най-добрия си живот с картите, които ми бяха раздадени. Нямаше да съм тук без любовта и подкрепата на съпругата ми Линдзи. Тя е по-силна от всеки ръгбист, срещу когото съм играл."



Той продължи: „За мен е чест да приема от името на цялата общност на MND. Дни като днешния ни позволяват да държим светлината на прожекторите върху болестта и да продължим да повишаваме осведомеността и, надяваме се, средства за борба с болестта и подкрепа на онези, които живеят с MND и техните семейства. Беше чудесно, че Негово кралско височество успя да дойде в Хедингли, за да ни види и беше много оценено. Беше прекрасно да говоря с него и за мен да се срещна със семейството си.“

Кевин е събрал над £15 милиона, откакто през декември 2019 г. неговият приятел Роб беше диагностициран с MND, нелечимо и ограничаващо живота състояние. Миналия месец Синфийлд, на 43 години, завърши предизвикателството „7 в 7 в 7“, като завърши седем ултрамаратона в седем града в толкова дни.

След поставянето на диагнозата носителят на Pride of Britain Роб написа книга и позволи на екипи на документални филми да влязат в дома му, осигурявайки си номинация за Националната телевизионна награда. Той дори завърши маратона в Лийдс с Кевин, неговият приятел го пренесе през финалната линия. Роб се беше оттеглил от професионалното ръгби, когато за първи път се появиха симптоми. Речта му беше станала неясна. Ужас и отчаяние последваха диагнозата, но много бързо спортистът се реши да гледа положително, решен да надживее прогнозите, които са му поставени.

Източник: Mirror

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !