Промениха правилата на Черешката на...

Култовото кулинарно риалити „Черешката на тортата“ ще...

Жената на Джъстин Бийбър показа...

Жената на Джъстин Бийбър показа бременно коремче: Фото...

Разкрит е луксозен офроудър Lexus GX Overtrail

отпечатай новината

20.01.2024 08:00 | Видян 440 пъти

Разкрит е луксозен офроудър Lexus GX Overtrail

Lexus и японският специалист по офроуд автомобили JAOS разработват съвместно подобрен GX за приключения по суша и извън мрежата

Lexus GX 2024 все още не е официално пуснат на пазара, но вече има модифицирани и оборудвани с аксесоари версии на изцяло новия луксозен офроуд SUV, включително официален, създаден от Lexus в сътрудничество с JAOS.



За всеки, който не е в крак с новия Lexus GX, Overtrail е здравото предложение за навсякъде, което седи на върха на дървото – и неофициално действа като предшественик на все още непотвърдената Toyota Prado GR Sport – с безброй надстройки, които да му помогнат да се измъкне още повече от утъпкания път.



Междувременно JAOS е японски специалист по офроуд автомобили за следпродажбено обслужване с тесни връзки с Lexus и Toyota, дотолкова, че помогна за подготовката на Lexus LX за състезанието в Baja 1000.



Двете страни сега се обединиха отново, за да покажат какво е възможно с новия Lexus GX, за тези, които искат да подобрят новия си луксозен офроудър извън спецификацията Overtrail или да направят обиколка извън мрежата.



По-голям и по-внушителен от вече готино изглеждащия автомобил донор, който е тясно свързан с новата Toyota Prado, която също влиза в продажба в Австралия по-късно тази година, 2024 Lexus GX 550 Overtrail JAOS е оборудван с нова предна броня, черно колело - удължения на арките, тръбни странични стъпала, черна платформа на покрива, калници и защитна плоча за тежко натоварване, повдигащ комплект за окачване, уникални 45-сантиметрови алуминиеви джанти и масивни гуми Toyo Open Country за всякакъв терен.

„Представената версия на GX 550 Overtrail JAOS е съвместен концептуален модел, персонализиран от двете компании, които споделят визията на проекта Overtrail“, каза Lexus.

"Той е създаден да представлява надеждно превозно средство, способно да навигира в най-предизвикателните среди".

„Чрез превозни средства за сътрудничество, като версията GX 550 Overtrail JAOS, нашата цел е да продължим да демонстрираме удоволствието от персонализирането на автомобила, с цел да предложим на нашите клиенти все по-обогатяващи преживявания от живота на автомобила.“

Превозното средство направи публичния си дебют на автомобилния салон в Токио през 2024 г. миналата седмица заедно със състезателния автомобил LX 600 ‘Offroad’ Team JAOS, който завоюва Baja, и концептуалния SUV Lexus LBX Morizo RR за 2024 г.

Не е ясно дали някой от тези аксесоари ще стане официално достъпен в Австралия – въпреки че фактът, че Lexus публикува аксесоарите и шоуто на автомобила, предполага, че те могат да станат оригинални аксесоари – но междувременно можем да очакваме с нетърпение да видим GX на местна почва през следващите шест месеца, последван от новото Prado през втората половина на 2024 г.

Източник: carsales.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !