Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Одермат е звездата в Банско този уикенд

отпечатай новината

07.02.2024 12:28 | Видян 231 пъти

Одермат е звездата в Банско този уикенд

Марко Одермат, Хенрик Кристоферсен, Лоик Мейяр и други звезди от световна величина ще участват в кръг от световната ски купа в Банско на 10-11 февруари

На 10 и 11 февруари 2024 г. най-добрите алпийци в света ще премерят сили в Банско в две от най-атрактивните дисциплини – гигантски слалом и слалом. Шест атлета ще се борят за място на почетната стълбичка.

Марко Одермат, швейцарски състезател по ски алпийски дисциплини, е доминираща сила, на международната сцена в скатегория гигантски слалом и супергигантски слалом. С многобройни победи от Световната купа зад гърба си, адаптивността и издръжливостта на Одермат го правят основен претендент за подиума тази година.

Хенрик Кристоферсен от Норвегия се слави с изключителните си технически умения в слалома и гигантския слалом. Опитен състезател с олимпийски медали и титли от световни първенства, стратегическото разпределение на силите и прецизността на Кристоферсен му спечелят репутацията на един от най-добрите състезатели в спорта.

Друг швейцарски талант, Лоик Мейяр, показа забележителна гъвкавост в различните дисциплини. Известен с ловкостта и техниката си, Мейлард се класира на подиума както в гигантския слалом, така и в комбинираните дисциплини, демонстрирайки своята адаптивност и състезателен дух.

Алекс Винатцер, италиански специалист в слалома, се превърна в една от младите звезди на спорта. Със страст към техническите нюанси на слалома, бързото изкачване на Винатцер в класирането за Световната купа е олицетволение на отдадеността му и още по-големия м потенциал за изява.

Френският скиор Клеман Ноел се утвърди като топ състезател в слалома. С няколко победи от Световната купа, Ноел е известен с експлозивните си стартове и безупречна техника, което го прави вълнуващ за гледане състезател.

Фабиан Акс Шварц, въпреки че е по-малко известен, внася свежа динамика в отбора. Неговият стремеж към съвършенство и постоянно усъвършенстване го бележи като скиор с потенциал да направи значителни крачки на международната сцена.

Феновете, които ще присъстват на събитието, могат да очакват интересни дейности на място, както и да се запознаят с някои от любимите си атлети отблизо.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !