Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Ако можех да се бия с Майк Тайсън, щях да го победя: Майк Тайсън

отпечатай новината

21.02.2024 11:17 | Видян 382 пъти

Ако можех да се бия с Майк Тайсън, щях да го победя: Майк Тайсън

Г-н Тайсън, за какво най-много съжалявате?

Е, нямам много съжаления, но има няколко неща, които бих искал да мога да променя в живота си. Не много, но ако можех да измъкна тези няколко, бих го направил.

Кой беше най-великият и най-болезненият момент в кариерата Ви?

Никога не гледам към най-високата точка в кариерата си. Не гледам на това така, сякаш има един окончателен момент от моята кариера. Всички винаги казват, че това е битката със Спинкс, но е много трудно да се каже, че това е кулминацията – тя продължи само 91 секунди – така че е трудно да се каже, че тази битка наистина определи кой бях в моята кариера.

Можете ли да обясните влечението, което изпитвахте към бокса? Какво Ви даде?

Някакво странно духовно нещо. Винаги съм гледал на това, сякаш съм някакъв тип, някакъв варварски крал, идващ да завладее Римската империя. Беше нещо, което исках и щях да го взема.

И един ден това желание просто изчезна?

Да.

Обичате ли още бокса?

Доста съм разочарован от него. Вече не се занимавам толкова много с бокс.

Защо вече не се занимавате с това?

Никакво вълнение. Може би аз съм си такъв. Може би има вълнуващи бойци, но просто вече не ми е интересно. Току-що се отделих донякъде от това, защото участвам в това твърде лично.

Не Ви ли липсва приливът на адреналин от излизането на ринга?

Не, никога повече не искам това. За мен беше много неприятно. Чувствах, че мога всичко. Усещането, че съм непобедим, чувствах, че мога да вървя по улицата и да правя каквото си поискам. Просто бях твърде млад за това; Нямах достатъчно опит, за да се справя с това.

Навремето боксът в тежка категория беше голяма новина. Сега изглежда няма популярната привлекателност, която имаше преди. Защо това се промени?

Е, няма характер. Всяка част от забавлението се нуждае от характер. Ако нямате характер... да сте умел, това също е хубаво, но е повече от това да сте много умел. Трябва да имаш личност, а боксът вече няма личност.

Какво е да видите себе си отстрани в боксов мач?

Мразя го. Защото дори хората да видят нокаути, аз виждам всички грешки, които направих. „О, Боже... Спуснах ръката си, не мръднах главата си, не направих това и това“. Когато гледам битките си, винаги казвам: ако се биех с Майк Тайсън, можех да го победя. Ако се погледна отстрани, със сигурност мога да победя себе си.

Кое е най-голямото погрешно схващане на обществото за Вашата личност?

(Дълга пауза) Не знам. Трябва да посочите няколко и аз мога да опитам да отговоря.

Какво ще кажете за хората, които Ви мислят за герой?

Не знам. Просто се опитвам да живея живота си и просто да бъда това, което съм. Например, ако наистина ме приемат, трябва да ме приемат такъв, какъвто съм, разбирате ли какво имам предвид? Моите върхове и спадове и моите уязвимости… това съм аз като човешко същество. Това съм аз. Не е за мен да се изтъквам, нали знаете, това е моето актьорско лице, това е моето лично лице. Аз съм просто един тип индивид и това е, което получавате.

След битки понякога сте казвали: "Аз съм като Бог на ринга". Съгласен ли сте, че в онези дни сте били малко като актьор?

Има голяма част от това, защото вие сте в роля. За всяка конкретна роля трябва да сте дисциплиниран и в това конкретно време трябва да сте този убиец. Трябва да имаш дисциплината, за да се справиш.

Кога се чувствате най-слаб?

За какво по дяволите ми говориш?

Имало ли е момент в живота Ви, когато сте мислили да се откажете?

Не, не мислех да се откажа. От време на време ми минаваше през ума да се откажа, но тогава си мислех за хората, които биха били толкова щастливи, че се отказах, и тогава се ядосвах.

Когато сте бесни, може ли някой да Ви контролира?

Аз сам себе си спирам.

Защо избрахте да си направите маорска татуировка на лицето? Имате ли афинитет към народа на маорите?

Не точно. В началото дори не знаех кои са, докато някой не ми обясни. Видях тази татуировка в една книга. Мислех, че е доста страхотна татуировка и исках да я имам на лицето си.

Какво се случва с Вашето бъдеще? Имате ли планове какво искате да правите? Искате ли изобщо да останете близо до бокса?

Не, изобщо не се занимавам с бокс. Не искам да участвам в това по никакъв начин, поне не в този момент от живота си. Напоследък пътувам много. Харесва ми да пътувам, да виждам света.

Какво е да сте толкова разпознаваем човек, особено когато пътувате по света. Можеш ли да "изчезнете" за малко?

Не знам. Когато се прибирам, го правя.

Ако вече не се боксирате, занимавате ли се с друг спорт за себе си?

Не, не правя нищо. Никога не съм се занимавал със спорт. Започнах да се занимавам с бокс на толкова млада възраст, но никога не съм се занимавал с друг спорт през целия си живот. Дори не съм особено спортен фен. Може да гледам финалите на баскетбола или Суперкупата, но нямам търпението да гледам нормални събития. Чакам финала, докато отборите наистина се бият. Чакам вълнението.

Господин Тайсън, благодаря.

Източник: The Talks

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !