Синът на Цеца я дари с трети внук

Фолкиконата на Сърбия Цеца бе зарадвана с трето внуче....

Венко призна всичко за Слави и Ку-ку...

Барабанистът Венелин Венков, който беше част от "Ку-ку...

Чудесата на свети Паисий Светогорец

отпечатай новината

24.02.2024 07:50 | Видян 1130 пъти

Чудесата на свети Паисий Светогорец

Канонизираният през 2007 г. монах свети Паисий Светогорец е роден през 1924 г. в областта Кападокия, днешна Турция. Подгонени от турците, той и семейството му бягат в Гърция, където остава до края на живота си през 1994 г.

Много вярващи пазят топли спомени за напътствията на свети Паисий, които той им е дал приживе. Своето служение старецът е извършил с изключително смирение и висока отговорност. Като награда Всевишният му дал възможност да се възползва от различни духовни дарове, до които обикновеният човек почти не може да се докосне.

До ден-днешен хората разказват за многобройните му пророчества и чудесата, които е извършил, заради което Вселенската патриаршия го помаза в пантеона на православието. Паисий е водил аскетичен живот, изцяло обърнат към духовното. Уважавал е всичко живо и сътворено от Бога. Не се притеснявал дори от отровните змии, които си били направили гнездо под прозореца му, нито от дивите животни, които никога не го нападали.

Веднъж приел жена, която отишла при него с мъката, че няма деца. Той сложил ръка на главата й и казал, че ще има много радост, но и притеснение. След това на жената се родили три близначета, но едното било със синдром на Даун.

При стареца Паисий веднъж отишъл мъж с парализирана ръка, на когото лекарите казали, че парализата ще обхване цялото му тяло. Паисий му казал да не се притеснява и му дал жилетката си. Човекът я облякъл и ръката му започнала да се оправя. На другия ден бил здрав и поискал да върне дрехата, но старецът му казал, че няма нужда от нея, защото Бог ще се погрижи за него. В това време дошли двама поклонници, които му подарили нова жилетка.

На стотици хора светият човек е помогнал да се отърват от страховете и тревогите си, излекувал е наркомани и други зависими. Дори и след смъртта си силата на стареца Паисий продължава да помага на хората. Свидетелство за това е случката с мъж, който пътувал с колата си за Солун. По пътя качил монах, който му заръчал да отиде в болница, защото има рак на белите дробове. След това монахът изчезнал. Притесненият човек го послушал, а лекарите установили, че наистина страда от рак в начален стадий. По-късно по снимка човекът разпознал, че явилият му се монах е Паисий, който бил починал няколко години преди това.


автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !