Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Работата на полето ме изгради като човек: Антонио Бандерас

отпечатай новината

26.02.2024 11:49 | Видян 875 пъти

Работата на полето ме изгради като човек: Антонио Бандерас

Г-н Бандерас, как се справяте със страха?

Ще бъде страхотен отговор, ако кажа, че реагирам много на страха, но това не е вярно. Действам по интуиция. Просто оставям интуицията си в ситуации на страх. Живея от сърцето си. Аз не съм човек на разума и ума. Никога няма да бъда. Аз съм на 63 години. Ще продължа да правя нещата така, както съм ги правил цял живот. И най-вече ми даде страхотно време. Харесвам живота много. Представете си ме на 15 години на скала: виждам хора да скачат. Ужасен съм, но виждам повече хора да скачат и виждам, че един мой приятел също скача - така че скачам.

Бихте ли се държали по същия начин днес?

Все по същия начин. Започнах да карам ски, когато бях на 40 години. Сега се състезавам. Не се гордея с това, което направих една минала Коледа, защото ме дисквалифицираха от състезания, но карах ски много тежко и много бързо. Бях шокиран от случилото се с Михаел Шумахер тогава, но продължих напред.

Надяваме се, че това няма да Ви застигне скоро...

От друга страна, има естествен процес в живота, което означава, че ако живеете естествено, ще приемате тези ограничения все повече и повече. Пиша повече, отколкото преди, чета повече, композирам музика. Имам чувството, че растат естествено досега. Започнах да продуцирам. Намирам огромно удовлетворение да виждам хора, в които вярвам, които имат талант, и да им предоставям инструментите, от които се нуждаят, за да разцъфтяват, да процъфтяват, да правят това, което искат. Умът ви започва да се променя. Виждал съм хора, които са болни, които винаги искат да са на 20 години, това е грешно, това е призив за страдание, защото природата е диктатура. Природата не е демократична, природата те кара да остарееш. Тя те прави мъж или жена и това е.

Но означава ли това, че просто приемате това, което Ви е дадено?

С това, което е обективно и сигурно, да. Това не означава, че не сънувам. Сънувам. Но аз сънувам според правилата на играта. Вярвам в свободата, която трябва да правиш избор в едно свободно общество. Разбира се, има хора, които нямат това и не мисля, че сме управлявани от хората, за които сме гласували. Ние сме управлявани от пазари, корпорации и лобита, но имаме избор – изборът да употребяваме наркотици, изборът да скочим от сграда, изборът да учим здраво, да постигнем цел. Имам контрол над уменията си. Може да се случи инцидент, но аз не обичам да скачам с парашут, защото това е нещо, което не мога да контролирам. Просто го дърпам и не знам дали е сгънат правилно. Но не всичко е черно и бяло и не обичам да съм фундаменталист на каквото и да било.

Все още ли сте амбициозен?

Когато бях по-млад, имах по-голямо желание да правя неща. Но има моменти, в които получавате тези неща и след това се отпускате. Има нещо интересно, когато наблюдавате други актьори, други хора на позиции с обществено признание, осъзнавате, че е много по-умно и по-добре за живота ви, ако не сте номер едно, номер две или номер три. По-добре е, ако сте на място, където можете да живеете с известен комфорт, без да бъдете преследвани, и в същото време вършите работа, която искате. Трябва да сте много егоистични и амбициозни, за да се опитате да запазите тази позиция номер едно. Защото не си струва.

Как се научихте да не се вземате твърде насериозно?

Смееш се на всичко. Хуморът е много важен. Например не мога да бъда с хора, които нямат чувство за хумор. Хуморът е равен на ирония, а иронията в крайна сметка е равна на интелигентност. Смехът е много важен за мен. И започва със смях към себе си. Поставяне на важните неща на първо място. И важното сте вие самите и хората около вас, семейството ви и какво точно искате да правите.

Баща Ви беше полицай. Той подкрепи ли Ви да станете актьор?

Баща ми беше може би човекът, който най-много ми помогна да бъда актьор. Когато отидох в Мадрид и нямах никакви пари, той непрекъснато ми изпращаше - не много, защото не правеше много пари - но винаги ми изпращаше малко, за да мога да ям и да живея в пансион. И той го видя. Преди да умре, той ме видя в Холивуд, видя ме на Бродуей и беше много хубаво да видя баща ми, много стар мъж, да седи там и да се усмихва. Беше много задоволително, че видя сина си да има успех на Бродуей. Беше много красиво. Когато баща ми дойде в театъра, сякаш нямаше никой друг. В театъра имаше 2500 души, но аз направих представлението само за баща ми.

Мислите ли, че скромните Ви корени са Ви направили по-добър актьор?

Не произлизам от много бедно семейство — никога не ми липсваше храната и облеклото ми, когато бях дете — но изобщо не бяхме богати. Имам членове на семейството ми, които са работили на полето като селяни, така че знам какво е да работиш с ръцете си всеки ден. Аз съм по-близо до тази реалност, отколкото ако бях роден в различен тип реалност. Това ме накара да разбера героите, които сега се опитвам да играя. Ако бях роден в богато семейство, щеше да има повече дистанция в разбирането на чуждата реалност.

Явно сте искал да станете футболист, докато не си чупите крака на 14 години и едва след това се захващате сериозно с актьорство. Вярвате ли в съдбата?

Не, не вярвам в съдбата, изобщо. Съдбата може да бъде трансформирана от нас самите.

Кариерата Ви изглежда потвърждава това, съдейки по това как си проправихте път в Холивуд, без дори да можете да говорите английски много добре.

Това вероятно е част от моята андалуска култура, отразена от всички художници, Пикасо, Федерико Гарсия Лорка. За жителите на Андалусия фактът, че единствената сигурност в живота е смъртта, е много актуален. Всичко друго е относително. Откакто бях много малък, знаех това много ясно: Има само един живот. Какво ще правиш? Исках да знам, така че бях много любопитен през целия си живот. Исках да пътувам до различни места. Имам чувството, че ще умра стар - спрях пушенето след като получих инфаркт - и мисля, че все още ще бъда дете. Много рядко се случва нещо да убие любопитството ми. Така че любопитството е двигателят, който ме кара да се движа през живота без страх.

Какво мислите, че се случва след като умрем?

Нямам идея. Но имам чувството, че няма да е забрава и нищо. Има нещо там. Отвъд смъртта има мистерия, понякога покрита от арогантността на нашата интелектуалност. Вярвам, че има нещо, което не разбираме. Живея много удобно в тази мистерия.

Източник: The Talks

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !