Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват наследството на Даяна на събитие в Лондон

отпечатай новината

18.03.2024 16:25 | Видян 435 пъти

Принцовете Уилям и Хари възхваляват наследството на Даяна на събитие в Лондон

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса на Уелс, на събитие в Лондон в четвъртък, като каза, че тя го е научила, че всеки „има потенциала да даде нещо обратно“.

На събитието, отбелязващо 25-ата годишнина от наградата "Даяна", също видяхме принц Хари, братът на Уилям, да разговаря с победителите чрез видео разговор, което го прави едно от малкото събития, в които двамата принцове са участвали, след като херцогът на Съсекс "изостави" кралските си задължения.

В речта си Уилям каза на публиката, че той и съпругата му, Катрин, принцесата на Уелс, са се стремили да се фокусират върху наследството на Даяна чрез собствената си работа.

„Знам, че за нея щеше да бъде чест да види благотворителна организация на нейно име да върши такава вдъхновяваща работа, за да повдигне младите хора от всички краища на света“, каза принцът на Уелс, според двореца Кенсингтън.

„Тя ме научи, че всеки има потенциала да даде нещо обратно, че всеки нуждаещ се заслужава подкрепяща ръка в живота“, каза той и добави: "Толкова съм горд да видя тази вяра на майка ми, проявена в невероятните млади хора, които получават наградата за наследство тази вечер."

Хари отделно разговаря с 20-те получатели на наградата Legacy чрез предаване на живо след церемонията в Музея на науката в Лондон.

„Много ви благодаря, че вдъхновихте толкова много други и в същото време защитихте наследството на майка ми, наистина оценявам това“, каза херцогът по време на 30-минутния видео разговор.

В допълнение към честта, носителите на награди получават подкрепа за лично и професионално развитие, за да увеличат своята социална работа и да им позволят да продължат да вдъхновяват други млади хора да правят същото.



Междувременно появата на Уилям идва на фона на неистови спекулации относно статуса и благосъстоянието на съпругата му, които се засилиха, след като дворецът Кенсингтън пусна семейна снимка с нея, за която по-късно стана ясно, че е била дигитално променена.

Кейт не е била виждана публично от месеци след коремна операция в лондонска болница, която дворецът каза, че е планирана, но което наложи графикът й да бъде изчистен от предстоящи събития поради дълъг период на възстановяване.

Дворецът може би се е надявал, че снимката от неделя, пусната по случай Деня на майката, ще потуши все по-разпространеното объркване и загриженост за принцесата. Но вместо това предизвика буря от противоречия, след като международните фотоагенции го оттеглиха, изразявайки загриженост, че е бил цифрово манипулирана.

Кейт пое отговорност, като се извини за това, което каза, че е „експеримент“ с редактиране на снимки. Но краткото й изявление не обяснява защо и как е редактирала изображението и оттогава не са публикувани нови снимки на принцесата.

Наградите за наследство на Даяна се провеждат през година и отличават млади лидери в името на покойната майка на Уилям и Хари, Даяна.

Създадена е две години след смъртта на Даяна в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г. Уилям каза в обръщението си в четвъртък вечерта, че 50 000 души са получили наградата "Даяна" през последните 25 години.

Братята направиха отделни приноси за церемонията в четвъртък вечер. Херцогът на Съсекс се появи виртуално; той живее в Съединените щати след раздялата си с работещите кралски особи през 2020 г. заедно със съпругата си Меган, херцогинята на Съсекс.

Оттогава отношенията между братята стават все по-мразовити. Хари пише в мемоарите си „Spare“, че Уилям го е нападнал по време на спор и е нарекъл по-големия му брат „труден“, „груб“ и „абразивен“.

Те са се появявали заедно на кралски събития, отбелязващи смъртта на кралица Елизабет II и коронацията на крал Чарлз III, а понякога и на събития, свързани с наследството на Даяна, но иначе рядко са се срещали публично.

Източник: CNN

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !