Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Мистерия около Кейт Мидълтън и лечението й в болницата

отпечатай новината

20.03.2024 14:52 | Видян 380 пъти

Мистерия около Кейт Мидълтън и лечението й в болницата

Снощи частната болница, в която Кейт Мидълтън беше оперирана, отказа да разкрие дали служителите, за които се твърди, че са се опитали да хакнат медицинското досие на кралската особа, все още работят там.

Шефовете на Лондонската клиника започнаха спешно разследване, след като се твърдеше, че поне един член на персонала се е опитал да получи достъп до личните данни на принцесата на Уелс след планираната й коремна операция през януари.

Мистерия обгърна скандала снощи, като престижната клиника отказа да отговори, когато за първи път е била уведомена за предполагаемото нарушение или ако отговорният персонал е бил отстранен, докато разследва.

MailOnline се свърза с Лондонската клиника за допълнителен коментар. Служителят на комисаря по информацията (ICO) от надзора на данните потвърди, че е „получил доклад за нарушение“ и е в процес на „оценка на предоставената информация“.

Междувременно вътрешни лица в болницата, базирана в Мерилебоун, централен Лондон, казаха, че персоналът е бил „оставен напълно шокиран и обезпокоен“, че „доверен колега“ може да е извършил подобно „нарушаване на доверието и етиката“.

Твърди се, че принцесата е наясно с обвиненията, докато говорител на двореца Кенсингтън каза: „Това е въпрос на Лондонската клиника“.

Предполагаемото нарушение на неприкосновеността на личния живот идва след като се появиха луди теории на конспирацията, след като принцесата се възстанови насаме след процедурата си на 16 януари.

Позорните тролове в социалните медии използваха решението на Кейт да се възстанови далеч от светлините на прожекторите като възможност да разпространяват неоснователни и обидни твърдения.

„Katespiracies“ включваше твърдения, че тя се възстановява от „бразилско повдигане на задника“ или в кома, теория, предизвикана от испански журналист.

Други по-зловещи теории включват, че тя е мъртва, че е била заменена от двойник или че бракът на Уелс е в беда.

Лондонската клиника не можа да потвърди точната дата, на която се твърди, че е извършено предполагаемото нарушение, но разкритието дойде ден след като се появиха кадри на Кейт на разходка в Уиндзор през уикенда.

Разкривайки скандала, един вътрешен човек в болницата каза пред Mirror: „Това е сериозен пробив в сигурността и е невероятно вреден за болницата, като се има предвид безупречната й репутация за лечение на членове на кралското семейство.

„Висши шефове на болници се свързаха с двореца Кенсингтън веднага след като им беше обърнато внимание на инцидента и увериха двореца, че ще бъде извършено пълно разследване.

„Целият медицински персонал остана напълно шокиран и обезпокоен от обвиненията и бяха много наранени, че доверен колега може да е отговорен за такова нарушение на доверието и етиката.“

Престъпление е персоналът във всяко държавно или частно здравно заведение да има достъп до медицинските досиета на пациент без съгласието на администратора на данни на доставчика на медицински услуги.

Метеорологичната полиция каза на MailOnline, че не може да коментира, без да знае дали клиниката е докладвала за инцидента на полицията.

Въпреки че клиниката отказа да отговори на въпроси, тя каза, че твърдо вярва, че „всички наши пациенти, независимо от техния статус, заслужават пълна поверителност и поверителност по отношение на тяхната медицинска информация“.

Подробности за състоянието на Кейт не са разкрити, но дворецът Кенсингтън по-рано каза, че не е свързано с рак и че принцесата желае личната й медицинска информация да остане поверителна.

При обявяването, че Кейт е подложена на операция, дворецът Кенсингтън каза, че принцесата ще бъде извън игра до след Великден.

Въпреки излагането на ясна времева линия, нейното временно оттегляне от работа доведе до цунами от спекулации относно състоянието й в социалните медии.

Абсурдните твърдения само се засилиха, когато принцесата пое вината за семейната снимка, публикувана от двореца Кенсингтън на Деня на майката, която беше „убита“ от шест от най-добрите световни агенции за снимки поради опасения, че е била „манипулирана“.

Гневът в социалните медии накара принцесата да се извини лично на X, като написа „Както много любители фотографи, понякога експериментирам с редактиране“.

Миналата седмица приятели на Уилям и Кейт казаха, че „искат да бъдат ясни и по-открити“ за нейните здравословни неволи – но ще споделят с обществеността само „когато се почувстват готови“.

„Тя и Уилям са най-отворени, когато общуват с публиката. Виждам свят, в който принцесата може да обсъжда възстановяването си по ангажименти“, каза източник пред Sunday Times.

„Ако щеше да го направи, щеше да го направи така. Те оценяват любовта и привързаността на обществото към техните деца и знаят, че има обществен апетит да ги види на рождените им дни.

Дворецът Кенсингтън твърди, че Кейт „се справя добре“ и ще предоставя само значителни актуализации.

Сега се очаква принцесата да се върне към обществените задължения след 17 април, когато децата й се върнат в училище Lambrook, близо до Ascot, след Великденските празници.

Има обаче някои спекулации, че принцесата може да се върне по-рано и дори може да бъде видяна да влиза в годишната Великденска утреня в параклиса "Сейнт Джордж" в имението Уиндзор.

Според Telegraph принцесата не е изключила да се присъедини към семейството си на Великден за традиционната разходка, която ще бъде снимана.

Източник от двореца каза на вестника, че „няма потвърждение и в двата случая“, добавяйки, че всичко друго е спекулация.

Разследването на болницата идва само няколко дни след като в понеделник се появиха видеоклипове и снимки на Кейт и принц Уилям, които посещават селскостопански магазин в Уиндзор.

На него се виждаше усмихната Кейт, носеща пазарска чанта, докато излизаше бързо от магазина, на една миля от тяхната вила в Аделаида.

Докато филмът осигури облекчение на милиони в Обединеното кралство - което предполага, че възстановяването на принцесата е на път - обезумели тролове се насочиха към социалните медии, твърдейки, че видеото не е Кейт, а двойник на тялото.

Пробивът в сигурността на болницата, разкрит вчера, не е първият път, когато принцесата се сблъсква с публично разкриване на иначе лични медицински досиета.

През декември беше разкрито, че банда хакери се е опитала да проникне в компютърната система на болницата King Edward's VII, където Кейт е била лекувана преди това.

Само няколко дни преди Коледа групата заплаши, че ще разкрие „данни от кралското семейство“, освен ако не им бъдат платени £300 000 в кибер валутата биткойн.

Искането за откуп беше направено в тъмната мрежа, където хакерите публикуваха изображения на това, което твърдят, че са откраднати файлове, включително рентгенови снимки, писма от консултанти, регистрационни формуляри, ръкописни клинични бележки и формуляри за патология.

Бандата каза: „На вашето внимание са представени уникални файлове! Данни от кралското семейство! Голямо количество данни за пациенти и служители. Продажба на един лот!!'

През 2012 г. двама австралийски радиодиджеи се преструваха, че са кралицата и принц Чарлз в шеговито обаждане до персонала в болницата на крал Едуард VII, където Кейт беше лекувана от остро сутрешно гадене.

Без да прозре впечатленията им, нощната медицинска сестра Джасинта Салдана ги свързва с медицинска сестра, която помага в лечението на херцогинята.

Каскадата, която извлече информация за медицинското състояние на Кейт, беше излъчена изцяло. Но това се превърна в трагедия, когато майката на две деца г-жа Салдана беше намерена обесена три дни по-късно.

Известно е, че инцидентът – и неговите трагични последици – са засегнали силно кралската двойка. В писмо, написано до семейството на г-жа Салдана, Уилям каза, че „толкова съжаляват, че някой, който се грижи толкова много за другите, се е оказал в такава отчаяна ситуация“.

Лондонската клиника, където принцесата на Уелс беше лекувана по-рано тази година, отвори врати за първи път през 1932 г.

Крал Чарлз, който се лекува от рак, също беше подложен на операция за уголемена простата в болницата по-рано тази година. Той беше заснет усмихнат и махащ, докато напускаше сградата на 29 януари заедно с кралица Камила.

Известният списък с предишни пациенти на болницата включва принц Филип, принцеса Маргарет, холивудската звезда Елизабет Тейлър и бъдещия президент на САЩ Джон Кенеди.

Сградата на Devonshire Place 20 има седем основни операционни зали и три допълнителни зали, както и шест специализирани отделения за хирургия в урологията, гинекологията, гръдната хирургия, ортопедията и гръбначните процедури.

Клиниката може да лекува 155 състояния и има водещ раков център, който приема пациенти за химиотерапия, лъчетерапия и други лечения.

Освен това работи като благотворителна организация, реинвестирайки в научни изследвания, образование и иновации.

От 80-те години на миналия век редица съоръжения на мястото са официално пуснати в експлоатация от членове на кралското семейство.

Кралят, като тогавашния принц на Уелс, откри отделението по физиотерапия през 1989 г., докато принцеса Маргарет пусна отделението за ядрено-магнитен резонанс през 1991 г., а покойната кралица разкри ново отделение за рак през 2010 г.

Принц Филип беше приет в клиниката за това, което беше описано като „коремни изследвания“ през 2013 г., докато принцеса Маргарет беше лекувана там през 1980 г., за да бъде отстранена доброкачествена кожна лезия.

През 1947 г. Кенеди, който тогава е американски конгресмен, е диагностициран с болестта на Адисън в клиниката.

Тейлър претърпя операция на коляното там през януари 1963 г., след като падна на снимачна площадка.

Други бивши пациенти включват бившия лейбъристки министър-председател Клемент Атли, който е бил приет през 1939 г. - когато е бил лидер на опозицията - за операция на простатата.

Друг бивш премиер, консерваторът Антъни Идън, претърпя отстраняване на жлъчния си мехур в Лондонската клиника през 1953 г., когато беше външен министър.

Настоящият външен министър Дейвид Камерън, който беше премиер от 2010 до 2016 г., е роден там през 1966 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !