Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Уилям и Кейт с ново изявление

отпечатай новината

26.03.2024 15:56 | Видян 572 пъти

Уилям и Кейт с ново изявление

Принцесата на Уелс благодари на хората по света за техните съобщения за подкрепа, след като тя смело разкри битката си с рака, съобщи Mirror.

Кейт и преданият й съпруг принц Уилям казаха, че са били „огромно трогнати“ след разкритието на Кейт, че е на химиотерапия. Днес те бяха видени за първи път след обявяването, да се качват на хеликоптер близо до дома си в Уиндзор. Смята се, че те са се отправили към дома си в Анмър Хол в Норфолк, където се очаква да прекарат великденските училищни ваканции с децата си Джордж, 10, Шарлот, 8, и Луис, 5.

Говорител каза: „Принцът и принцесата са изключително трогнати от милите послания от хора тук в Обединеното кралство, в Британската общност и по света в отговор на посланието на Нейно кралско височество. Те са изключително развълнувани от топлината и подкрепата на обществото и са благодарни за разбирането на молбата им за поверителност в този момент.

Кралят, който има за цел да поведе семейството в демонстрация на единство на Великден, говори за гордостта си от любимата си снаха за смелостта й да говори открито. Кралски източници казаха, че Чарлз, който също се бори с болестта, след като му беше поставена диагноза през февруари, се надява да направи пътуването до параклиса „Свети Георги“ в Уиндзор следващия уикенд, за да успокои обществеността на фона на невероятно изпитание за кралските особи.

Можем също така ексклузивно да разкрием, че 75-годишният Чарлз е записал великденско послание на надежда, което ще бъде излъчено на Велики четвъртък в катедралата Уорчестър. Кралица Камила ще ръководи фирмата в Royal Maundy Service, за да даде подаръци на Royal Maundy от името на съпруга си. Дворецът Кенсингтън издаде специално благодарствено съобщение, както и пожелания, изсипани от цял свят, включително от държавни глави, шефове на благотворителни организации и собственото семейство на Кейт.

Херцогът и херцогинята на Съсекс не са били информирани преди публичното изявление на принцесата на Уелс относно нейната диагноза рак. Говорител каза: „Принцът и принцесата са изключително трогнати от милите послания от хора тук в Обединеното кралство, в Британската общност и по света в отговор на посланието на Нейно кралско височество. Те са изключително развълнувани от топлината и подкрепата на обществото и са благодарни за разбирането на молбата им за поверителност в този момент.

В емоционално и прочувствено телевизионно изявление, излъчено в петък вечерта, принцесата на Уелс потвърди диагнозата си рак на възраст само на 42 години. Майката на три деца смело говори за „невероятно трудни месеци за цялото ни семейство“, както тя разкри сърцераздирателният момент, в който тя и Уилям обмисляха да съобщят новината на малките си деца.

Принцесата не разкри от какъв вид рак страда, но потвърди, че е започнала курс на превантивна химиотерапия, който започна през февруари. Дворецът Кенсингтън каза, че Кейт продължава да има положително мислене за възстановяването си и е в добро настроение. Принцесата каза, че е уверила децата си, че е „добре и става по-силна всеки ден“.

Тъй като и държавният глава, и бъдещата кралица се лекуват от рак, кралското семейство е изправено пред несигурен период. Но се очаква монархията да се обедини, за да подкрепи онези, които са в сърцето на институцията. Кралски източник каза: „Кралят поддържа връзка с принцесата на Уелс от момента, в който тя беше приета в болница през януари и по време на текущото й лечение от рак. Той е напълно решен да демонстрира единство за семейството си и да увери обществеността и целия свят, че монархията е стабилна, въпреки настоящия бурен период.

Монархът намали задълженията си и публичните си изяви, докато се подлага на седмично лечение от рак, което стана ясно, след като беше приет в болница през януари заради увеличена простата. В първото си публично изявление миналия месец след диагностицирането му с рак, Чарлз изрази благодарност към обществеността за тяхната подкрепа, като каза, че тя му е донесла „най-голямата утеха и насърчение“.

Видеопосланието на Кейт, гледано от милиони хора по света, също беше сигнализирано като послание на надежда за тези, които се борят с болестта. Седнала отвън на пейка, пред пролетен фон от нарциси, принцесата описа тежкото си положение като „огромен шок“ и потвърди, че заедно със своя Уилям, 41, лично е съобщила новината на децата им – но им каза: „Ще се оправя.“

Кейт беше приета в болница на 16 януари за голяма коремна операция, която беше потвърдена като успешна. По време на нейната операция се смяташе, че състоянието не е раково, тъй като нито един тест не потвърди наличието на рак. Но следоперативните тестове потвърдиха наличието на рак. Слуховете онлайн за Кейт се засилиха, след като Уилям, в много кратък срок, се оттегли от възпоменателна служба за своя кръстник, покойния гръцки крал Константин.

Вече се разбира, че решението на принца да не присъства е свързано със състоянието на съпругата му, но не е известно кога принцесата е била уведомена за положителния тест за рак. Повече спекулации бяха предизвикани, след като принцесата призна, че е редактирала официалната си снимка за Деня на майката, която е имала нередности. Кейт също се вълнува от обвиненията, че трима доверени членове на персонала в Лондонската клиника, където тя и краля бяха пациенти през януари, са се опитали да получат достъп до личните й медицински досиета.

В своето смело обръщение, записано от BBC в Уиндзор в сряда, принцесата стоически говори, за да изпрати послание на надежда за онези, които също са изправени пред собствената си битка, като каза: „За всеки, изправен пред тази болест, независимо под каква форма, моля, не губете вяра или надежда. Не си сам."

След посланието й кралят обяви смелостта й да направи публичната декларация. Бъкингамският дворец каза: „Негово Величество е „толкова горд с Катрин за нейната смелост да говори така, както го направи“. След времето, прекарано заедно в болница, Негово Величество „остана в най-близък контакт с любимата си снаха през последните седмици“.

Херцогът и херцогинята на Съсекс не са били информирани преди публичното изявление на принцесата на Уелс относно нейната диагноза рак. В изявление Меган и Хари казаха: „Пожелаваме здраве и изцеление на Кейт и семейството и се надяваме, че могат да го направят насаме и в мир.“

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !